Автор
Антония Михайлова

Маугли 2 - намериха момиче, отгледано от маймуни (снимки и видео)

Сензационна новина разтърси света в последните часове. 8-годишно момиченце е било намерено сред стадо маймуни в джунглите на Индия.

Детето било открито преди два месеца случайно от горските служители, които патрулирали в природен резерват Катарниагат, щата Утар Прадеш, намиращ се близо до границата с Непал, съобщава New York Post.


Мъжете забелязали странна картина - момиченце, заобиколено от три маймуни. Детето се придвижвало на четири крака и издавало крясъци, наподобяващи тези на приматите около него.

То било почти голо и не можело да говори. Имало рани по лактите и краката. Според властите момиченцето е отгледано от маймуните, в чиято компания било открито.


"Тя се страхуваше от нас, говореше нечленоразделно и не разбираше какво й казваме", разказва инспектор Рам Автар – един от спасителите на детето.

Горските служители се опитали да прогонят маймуните, но те започнали да му крещят, като към тях се присъединило и детето. То било изключително слабо и изглеждало много гладно. Когато поднесли към устата му храна, то на мига я изяло.


Спасителите го нарекли "момичето Маугли", свързвайки съдбата му с тази на знаменития малък герой от емблематичното произведение на Ръдиард Киплинт "Книга за джунглата".

Мъжете отвели "момичето Маугли" и го предали в ръцете на властите, които към момента се опитват да разберат как детето е попаднало в джунглата сред маймуните и колко време е прекарало сред тях. Според догадките им то вероятно било изоставено от собствените му родители, които все още се издирват безуспешно.

В момента момиченцето се намира в болнично заведение, тъй като страда от недохранване. Въпреки че все още се плаши от хората и на моменти се държи агресивно, двумесечните усилени грижи на лекари и психолози бележат бавен, но видим напредък в поведението на момиченцето.


От болницата уверяват, че "Маугли" вече използва определен набор от думи при комуникацията си с хората и се храни по-бавно, служейки си с прибори. Констатирано е и значително подобрение на здравословното състояние на детето.

Не за първи път ставаме свидетели на човешко дете, отгледано от животни. Историята познава не един или два подобни случая, в които човешки деца оцеляват благодарение на грижите и всеотдайността на представители на животинския свят. За техните истории предстои да ви разкажем скоро...