Автор
Woman.bg

Меган и Хари официално напуснаха кралското семейство, ще връщат пари

Краят, който цял свят очакваше с притаен дъх, дойде! Меган Маркъл и принц Хари официално се отказаха от титлите си, а кралица Елизабет II даде благословията си внукът ѝ и съпругата му да се отделят от кралското семейство.

Тази сутрин научихме новината, изтекла официално от Бъкингамския дворец. От съобщението става ясно, че Меган и Хари вече няма да използват кралските си титли, няма да получават финансиране от кралската фамилия, дори нещо повече – двойката ще изплати 2,4 млн. паунда на данъкоплатците, които бяха оползотворени за ремонтирането на имението Фрогмор. Къщата обаче ще продължава да бъде техният дом във Великобритания.



Двойката има разрешението вече да не представлява кралското семейство по официални събития и да започне живота си на чисто. Меган и Хари успяха да се преборят и за финансова независимост, а решението на кралицата ще влезе в сила от пролетта.



Не бихме могли да пропуснем и факта, че официалното съобщение на Елизабет започва с признанието, че тя и останалите членове на семейството са имали дълги и продължителни дискусии за бъдещето на Меган и Хари и че се радва, защото най-накрая са успели да постигнат споразумение. Кралицата е твърдо решена да подкрепи любимия си внук и снаха си, въпреки че е натъжена от желанието им да се отделят. Същевременно тя изтъква и факта, че разбира през какви битки са минали Меган и Хари в последните години и колко трудно им е било да се предпазят от всички предизвикателства. И все пак, по нейни думи, те винаги са добре дошли при нея и ще продължават да бъдат обичани членове на семейството заедно с малкия Арчи.



Четете още: Мария се готви за бебе?