Принц Хари и Меган Маркъл изненадващо съобщиха, че от сега нататък ще живеят между Америка и Великобритания и няма да са сред висшите членове на кралското семейство. Нещо повече-ще започнат сами да изкарват парите си. Изявлението им в страницата на семейството в инстаграм се превърна в новина №1 за медиите, защото става дума за безпрецедентно решение в историята на английската монархия. Двамата изрично уточняват, че са направили тази стъпка след „много месеци на размисъл и вътрешни анализи”.

View post on Instagram
 

„Ние възнамеряваме да отстъпим като „старши“ членове на Кралското семейство и да работим, за да станем финансово независими, като същевременно продължаваме да подкрепяме изцяло Нейно величество Кралицата “, се казва в официалното изявление на младата двойка. Двамата имат намерение да делят времето си между Великобритания, където е роден Хари и САЩ, откъдето е жена му и са убедени, че това ще повлияе добре при отглеждането на сина им Арчи, така че той да стане самостоятелен човек, но с уважение към кралските традиции.

View post on Instagram
 

"Очакваме с нетърпение да споделим подробности за тази вълнуваща следваща стъпка след време”, завършва изявлението на Хари и Меган, така че ни очакват още много изненади. Оттеглянето на двамата от двореца не е абдикация, защото те все пак ще продължат да изпълняват някакви протоколни задължения и това е първи подобен случай в историята на Обединеното кралство. Очевидно двигател на промяната е Меган, която преди да е омъжи за принца, бе актриса с добра кариера в Америка, която сама изкарваше парите си.

Със сигурност тя няма да се върне към професията си, а по-скоро ще се посвети на благотворителност, както се загатва в изявлението: „Ще предоставим на семейството ни възможността да се съсредоточи върху следващата глава, включително старта на новaта ни благотворителна кампания."