Меган Маркъл: Мъжете трябва да застанат до жените в борбата за правото на аборт

29 юни 2022 | 10:24
1335
3
Снимки: Getty Images
3

Мъжете трябва да застанат редом с жените и да изразят по-ясно недоволството си от решението на Върховния съд в САЩ, с което де факто абортите отново бяха забранени. Това заяви Меган Маркъл в интервю за Vogue.

Темата породи вълна критики и недоволство на континента, като една от редакторите на списанието дори открито каза, че ще приветства, ако трябва в дома си в Ню Йорк, всяка жена, която желае да прекъсне бременността си.

Маркъл от своя страна даде за пример съпруга си принц Хари, който по думите й е феминист и е реагирал гневно на новините за решението на Върховния съд в САЩ. Херцогинята на Съсекс обяви, че всички мъже трябва да се присъединят към жените в борбата да запазят правото на нежния пол на аборт. "Разговаряхме много със съпруга ми по темата, той също е феминист", каза Меган. 

„Мъжете трябва да надигнат глас в този момент, защото тези решения засягат връзките, семействата и обществото като цяло. Те може да са насочени към жените, но влияят на всички нас в крайна сметка. Става въпрос за физическата сигурност на жените“, каза Маркъл. По думите на херцогинята никой не трябва да бъде принуждаван да взема решение, което не желае и което може да постави живота му в опасност.

Коментари

3
  01 юли 2022 | 13:52 отговор
 

Drugarkata Megan mnogo obicha da ,,dava Saveti"?!...Zashto ne gi e davala i ne sme ja znaeli, kogato e bila omuzena za drugija si saprug?!! Sega sednala da uchi Chovechestvoto!! Neinoto mnenie iska li go njakoi??!

 
2
  30 юни 2022 | 13:14 отговор
 

Кралските височества правят ли аборти?- не може да се смяташ хем за помазаник божий, хем да богоборстваш, а още повече да склоняваш околните към богоборство / по- точно тези на които трябва да служиш и затова си титулована, а не защото си биологически по-висша от тях/.

 
1 Хахаха
  29 юни 2022 | 14:41 отговор
 

Хахахах колко е тъпа - ми да мислят преди да се ебат хората. По ведицински причини и при изнасилване пак си може да се прави аборт. Аман от глупости.

 

Добави Коментар

Най-четени