Херцогинята на Съсекс - Меган Маркъл, остана без бодигард. Дамата, която беше първата жена от Скотланд Ярд, наета на работа в Кралския двор, и през последните месеци охраняваше Меган, обяви, че напуска работа.

В близко бъдеще ще трябва да се намери друг човек, който да бди за безопасността на съпругата на принц Хари.

Инспекторката, която беше неотлъчно до Меган и бе ръководител на охраната ѝ, е първата жена, която заема такъв важен и ключов пост.

Саманта Коен ще напусне работата си тази година след 17-годишна служба при кралското семейство. Ролята ѝ при херцогинята на Съсекс бе само временна, докато бъде намерен охранител за дълъг период от време, който да е близо до Меган.

"Вярно е, че тя си тръгва. Това решение е по лични причини и няма нищо общо с херцога или херцогинята, които са изключително натъжени от напускането ѝ. Това беше голям шок. Всички бяха много тъжни от новината. Решението не бе взето лесно", потвърди слуховете източник от кралския двор пред "Дейли мейл", като отбеляза, че оттеглянето на дамата няма нищо общо с Меган и двете не са влизали в спор.

Медиите във Великобритания припомнят, че желанието на Меган да бъде възприемана като „една от народа“ е било истинско предизвикателство за охраната ѝ. "За разлика от някой, който е израснал в кралското семейство и е свикнал да има закрила до себе си още от ранна детска възраст, за хора, които не са били в тази среда, охраната може да се окаже нещо, което доста ограничава свободата им", разкрива източник пред изданието "The Sunday Times".

Като част от кралското семейство Меган не може да прави това, което иска и да се движи свободно.

През октомври 2018-а Меган и Хари бяха на посещение на остров Фиджи. При разходка в близост до местния пазар Меган бързо беше изведена от насъбралата се тълпа от охранителката си. Всичко това се наложи от съображения за сигурност заради насъбралите се хора, които искаха да се докоснат до херцогинята.