Миранда е едно от лицата на модата, чиито форми винаги са будили възхищение.

Тя е стройна и фина, но в същото време има изразени жествени извивки като бюст, талия, ханш.

Но след последната й фотосесия в австралийската столица Сидни пресата направо гръмна с предположения, че Ангелът на Victoria's Secret е притеснително слаба и вероятно страда от хранително разстройтво.

Преди броени часове обаче, 26-годишната красавица даде изявление по повод визията си, която толкова много разтревожи медии и почитатели.

Всъщност, според нея проблемът далеч не е в евентуалното й драстично отслабване, а в позите, които заема на снимките.

Миранда настоява, че здравословният начин на живот е от жизнено важно значение за нея, имайки предвид натоварения й график, и подлагането на унищожителни диети е било, е и ще бъде последното нещо, което би си причинила.

"Позите, в които заставам за снимки, ме карат да изглеждам по-слаба от нормално, но съм си на същите килограми и мерки. Не съм ги променяла вече три години.

Съзнанието ми е насочено не само към стриктно следване, но и към разпространяване на здравословен начин на живот и не бих могла да се придържам към напрегнатата природа на работата ми, ако не си набавях необходимите на тялото ми храна, витамини и минерали".

Съвсем скоро се очаква Миранда да издаде първата си книга, посветена на правилното хранене, както и козметична линия за грижа за лице "Kora".

Приятелката на Орландо Блум споделя още, че от години следва специален режим, съобразен с кръвната й група:

"Знам кое ми действа най-добре. Ям предимно вегетарианска храна, но ми се случва да хапна и мъничко риба или пиле. А веднъж на пълнолуние си хапвам и цяла пилешка пържола.

Не съм претенциозна - ако някой ми сготви, никога няма да кажа "О не, това не го ям". Вярвам, че човек не бива да е прекалено стриктен към режима си на хранене. Все пак животът е за да се забавляваме, да си угаждаме, но и да знаем кое е наистина добре за тялото ни и кое ни зарежда с енергия."

Освен това, Миранда е и голяма почитателка на йогата. Тя медитира всеки ден, независимо дали е в самолета или вкъщи, но не отрича, че е от типа хора, които не могат да си наложат да посещават редовно фитнес залата:

"Когато съм в Ню Йорк, имам личен треньор, с която работя по няколко дни в седмицата.

Но през останалото време непрекъснато тичам по летища с багаж в ръка, така че смятам, че това си едно добро кардио".