Най-красивата жена в света за 2009 година е смугла брюнетка, без излишен фалш, натрапчив силикон и достатъчно екзотична, за да не изглежда като барби.

Каяне Алдорино няма две висши образования, но има изключително очарователна усмивка, до момента на конкурса е работила като администратор и инструктор по фитнес в родния си град.

Във визитката си се определя като уверена жена, ръководеща се от девиза: "Живей за мига и цени малките неща".

Мис България 2009 Антония Петрова не спечели. Всъщност, тя не достигна четвъртфиналите, не попадна и сред 16-те финалистки, но може би това се дължи на факта, че нашият конкурс за Мис определено не спазва един от основните принципи на едно подобно съревнование, а именно - максималната естественост.

Дали „видимо малкото силикон", освен сияйната усмивка, която притежава Антония Петрова (както пише под визитката й в немски сайт) й изигра лоша шега - ние няма как да разберем.

Убедени сме в силата на естествената красота и спазването на правилата в подобни големи конкурси, т.е. там, където има правила, те би следвало да бъдат спазвани.

Изискванията за „максимална естественост, минимално количество грим, пластични операции и пр. ... изкуствени разкрасителни процедури" се отнасят и до родния ни конкурс, който бе спечелен от г-ца Петрова, но дотук спират приликите с Мис Свят. Защото във втория не се толерира и най-малкото отклонение от тези модни канони.