Момичето на Бонд - Таня Робъртс, не успя да надхитри смъртта

Единствената актриса, изиграла и момиче на Бонд, и ангел на Чарли, не успя да излъже смъртта. Въпреки крехката надежда, дошла от новината вчера, че е жива, след като в понеделник бе обявена за мъртва, днес научихме, че 65-годишната Таня Робъртс е издъхнала, този път наистина, съобщи „Ню Йорк Таймс“.

Информацията е потвърдена от Ланс О‘Брайън – мъжът, с когото актрисата живееше през последните години.


Припомняме, че в началото на седмицата медиите изригнаха с новината, че холивудската звезда е издъхнала в болницата, в която била откарана, след като припаднала по време на разходка с домашния си любимец на 24 декември. По-късно пък стана ясно, че актрисата всъщност е жива, макар и в тежко състояние. Агентът ѝ Майк Пингел се извини, че е подал грешна информация.

Таня Робъртс е най-известна с ролята си във филма за Джеймс Бонд „Изглед към долината на смъртта“. В него си партнира с Роджър Мур, за когото това е последно превъплъщение като британския шпионин.

View post on Instagram
 

Рожденото име на Таня е Виктория Лий Блум. Родена е през 1955 г. в Ню Йорк. Като типичен представител на хипи поколението, на 15 години напуска училище, омъжва се и потегля на автостоп из страната. И така, докато майка ѝ не анулира брака ѝ. Не след дълго, пред каса на кино, Таня се запознава със студента по психология Бари Робъртс и няколко месеца по-късно сама му предлага да се оженят. Двамата са брачни партньори от 1974 г. до смъртта на Бари през 2006 г. Нямат наследници.

В последния си пост в "Инстаграм" актрисата отправя пожелание към всички с думите: "Да измием 2020 от себе си и да започнем на чисто!"

View post on Instagram
 

Четете още: Обявиха момиче на Бонд и звезда от 'Ангелите на Чарли' за мъртва, но тя още е жива!