Онзи ден Мария Илиева показа пред публика поредното си откритие – Мона.

Младата певица е едва н 17 години и притежава наистина силен и запомнящ се глас.

Тя се присъединява към „Стерео стая” преди година и започва да взима уроци по китара и да изгражда стила си.

Парчето, с което Мона дебютира се нарича „Звезда” и е в стил поп-рок. Само на 17 години, тя вече има завидна музикална биография зад гърба си. Започва музикалната си подготовка на 8-годишна възраст, а на 13 вече върти своя клубна група. Вокалист е на „Нафталин”, които през 2005 подгряват за Сезария Евора (Cesaria Evora) на концерта й в София.

Талантът на вокалистката не остава незабелязан във втория сезон на "Мюзик Айдъл" - достига до полуфинала. Не закъснява продуцентският договор от "София Мюзик Ентърпрайсис", които по-късно поверяват грижите за нея на най-бързо развиващия се лейбъл за млада българска музика "Стерео стая". Само година по-късно дебютният сингъл на Мона е вече факт.

Автори на „Звезда” са Morten Schjolin, Katie Ashley Underwood, Милен Кукошаров и B.O.Y.A.N., а китарите са на Жоро Янев. Режисьор на лентата е Васил Стефанов. Действието се развива в елитната Първа частна английска гимназия „Уилям Шекспир”, а в класа на Мона са и останалите артисти от лейбъла – Криста, B.O.Y.A.N. и KNAS. Продуцентът им Мария Илиева се превъплъщава в нестандартната роля на строга учителка по математика.