Световните футболни емоции са към своя край. Днес ще бъде избран новият шампион. Много опции няма. Останаха само две - Франция или Хърватия.

Ще оставим играта на терена на професионалистите и сега ще обърнем поглед към трибуните, където попадаш в едно друго измерение от футболните страсти. А именно - феновете и техните емоции. На това Световно по футбол определено имаше, какво да се види по трибуните. Освен мъже, в Русия, се откроиха и много дами. Красиви и секси. Една от тях е рускинята Наталия Немчинова. Блондинката веднага прикова погледите на стадиона и медиите я отразиха подобаващо. Русокосото изкушение стана хит още в деня на откриването и оттогава популярността й само расте. За нея се появиха публикации, че е звезда от порното и има съмнителна репутация. Тя се е снимала гола в различни професионални и любителски фотосесии.

Освен нея и други представителки от нежния пол се бяха постарали да ги забележат фотообективите. По този повод, нещо любопитно от последните дни - ФИФА направи забележка на хората, които са отговорни с телевизионното излъчване да спрат да наблягат на кадрите, които са свързани с горещи дами на Мондиал 2018. Това предупреждение дойде от отговорника във футболната централа Федерико Адиеки. Италианецът сподели, че футболният свят трябва да помага в борбата със сексизма и да не се акцентира толкова много на дамите. „Говорихме с хората, които заснемат мачовете да понамалят тези кадри”, сподели Адиеки. Антидискриминационната група Fare Network споделя, че сексизмът е големият бич на Мондиал 2018.

Преди седмица президентът на Хърватия Колинда Грабар-Китарович също се отличи на стадиона. Русата дама беше облечена с червен панталон и фланелка на хърватите в червено-бяло. Тя не сдържаше емоциите си и показа своята радост от победата на националния отбор на Хърватия. Вчера, на работна среща в Брюксел, Колинда дори е подарила фланелки на "шахматистите" на президента на САЩ Доналд Тръмп и на г-жа Тереза Мей.

Едни от най-атрактивните фенове, като цяло, независимо от пола, бяха тези на Мексико - винаги атрактивни, окичени с много фен артикули по себе си и разбира се задължителното - самбреро. От тази държава имаше и още една интересна случка, а именно - "картоненият" фен Хавиер, чиято жена не го пусна на Световното и неговите приятели буквално го "пренесоха" на Мондиала под формата на плакет.

Хърватите също са едни от най-интересните фенове по трибуните. Тази неделя ще ги видим за последно на този Мондиал. Лицата им са изрисувани в червено-бели квадратчета, а екипите им също са като шах и мат. Разбира се, те спазват цветовете и формите на своите национални символи и флаг.

Японците и сенегалците пък запомнихме, като най-възпитани. Феновете на тези отбори почистваха след себе си на стадиона, въпреки че за тази цел има хора, които да се грижат да събират боклука след всеки мач. Футболистите от Япония дори почистиха и съблекалнята си след своя последен мач на това Световно и оставиха бележка с надпис "Благодаря". Мнозина отбелязаха, че има още много, какво да учим, като обноски от някои нации.

Децата също бяха част от цялата тази емоции и преживяха победите и загубите от спорта. Най-малките фенове също се бяха подготвили - с изрисувани лица и фен артикули на своя отбор. Мини привърженици бяха онази част, която умиляваше зрителите. На няколко пъти камерите показваха, че по трибуните има не просто деца, а бебета на по няколко месеца.

Четете още: Доналд Тръмп върза тенекия на кралицата

Емоциите пък се сменяха за секунди. Видяхме много усмивки и достатъчно количество сълзи. Тази неделя също ще бъде така. Усмивки за едни и голяма тъга - за други. Така е в спорта. Но и това му е хубавото. Такава емоция, в рамките на няколко минути, трудно се изживява на друго място, освен по трибуните.