Автор
Пепа Попова - Пепита

На Бабинден избрахме Мисис Баба 2020

За единадесети пореден път по традиция на Бабинден бе избрана най-красивата баба на България. Успоредно с конкурса „Мисис Баба 2020” се проведе и единственият в света международен конкурс за баби Grandma Universe и Mrs. Classic Universe.
Целта на този конкурс е да даде пример за съвременна дама с внуци – красива, поддържана, работеща, щастлива и радваща се на живота, любяща майка и баба, със самочувствие и лично пространство.
Домакин на надпреварата беше комплекс „Монтесито“. Над 200 кандидатки от цялата страна заявиха желание да участват в състезанието. До финала на „Мисис Баба” журито допусна 6 кандидатки.
Участие в надпреварата Grandma Universe 2020 взеха представителки от 5 континента. Отново се наблюдаваше засилено присъствие на азиатки. Това не е случайно, тъй като няколко поредни години короната отива в Азия.

Символичен домакин на конкурса бе “Мисис Баба 2019” - Стефи Стаменова, която едновременно с това беше и участник в Grandma Universe като представител на България. Стефи живее в Пловдив и организира туристическа обиколка и национална вечер в родния си град.

На гала вечерта снощи в София ентусиазираните баби демонстрираха освен своята визия, която в повечето случаи действително беше удивителна, своите таланти, хобита и индивидуалност. В най-интересния тур с талантите всички участнички блеснаха с изпълненията си. Те пяха, танцуваха, рецитираха. Всяка имаше своя звезден миг в конкурса, като участничките в Grandma Universe високо вдигнаха летвата и настроението, демонстрирайки своите способности по изключително колоритен и забавен начин, което направи избора на журито в състав: Ваня Георгиева, Даниела Цветанова, Капка Амзина, Анета Паскалева, Ваня Ламбева, Ваня Гергова, Анелия Петкова, Димитрина Курдова, Деан Курдов, Изабел Хореро и Светлана Исаева, изключително труден.

А ето и пълен списък на победителките:

Лентата „Мисис Баба България 2020“ заслужено грабна Силвия Домозетска от Благоевград, на 51 години, журналист – радио и тв водещ, с две деца и една внучка на 4 години. Зодия Овен. Девиз: „Превръщай всички дефекти в ефект!“

Нейни подгласнички станаха:
Мисис баба 2020 I – Людмила Заркова
Мисис баба 2020 II – Марина Стоянова
Мисис баба 2020 III – Мая Стоилова
Мисис баба 2020 IV Силвия Василева

За първи път журито учреди и специален приз Grandma Talent Bulgaria, който бе връчен на Смиляна Захариева - жената с най-силен глас на планетата, вписан в рекордите на Гинес. Зодия Лъв, майка на две деца, баба на близначета.

С короната на Mrs Classic Universe 2020 се окичи Су Джунг Ким от Корея на 50 години. Музиката е нейната страст.

Grandma Universe 2020 стана Светлана Гитерман от Естония на 48 години, баба на един внук. Хобито ѝ е фитнес и разходки сред природата.

Стефи Стаменова завоюва титлата Grandma Balkans 2020.
Водеща на събитието бе тв журналиската Нели Пандилова.