Наскоро излезе една от най-интересните класации на Форбс. Тази за най-богатите хора под 30 години в ентъртеймънт бизнеса. Любопитно е, че за разлика от другите подобни класации (примерно за бизнес), тази е оглавявана от жени.

Класацията води Тейлър Суифт – любимка на американската публика. Тя е млада 22-годишна кънтри-поп изпълнителка. За периода от май 2011 до май 2012 тя е спечелила впечатляващите 57 милиона долара. Това означава, че всеки от нейните три албума е станал платинен и е продал над 4 милиона копия.

На второ място, за наше най-голямо учудване, е „колосът“ Джъстин Бийбър.

Мокрият сън на милиони малолетни американки е спечелил 55 милиона долара за една година.

Става въпрос именно за всеобщата любимка – красавицата Риана, която за една година е спечелила 53 милиона долара.

Тази година тя е имала огромен успех след като е направила 85 концерта. Новият й албум е станал хитов, но въпреки това основният й доход идва от множеството реклами в които участва.

На четвърто място е култовата Лейди Гага, която може да се похвали със спечелени 52 милиона долара. Това, обаче, е доста по-малко от миналата година, когато тя отбеляза 90 милиона долара печалби.

Пета подред е Кейти Пери с нейните „скромни“ 45 милиона долара. Както сами можете да видите – лошо представяне за мъжката половина в ентъртеймънт индустрията тази година.

Останалите петима в топ 10 са Адел (35 милиона), Кристен Стюарт (34, 5 милиона), Лил Уейн (27 милиона), Тейлър Лаутнър (26,5 милиона) и Робърт Патисън (26, 5 милиона), пише profit.bg

* Адел

* Кристен Стюарт

* Лил Уейн

* Тейлър Лаутнър

* Робърт Патинсън