Автор
Woman.bg

Най-красивата жена на света пие оригинален български коктейл с рози

С коктейл от рози започна пътят на Юлия Павликова от Русия, която грабна короната на световния конкурс за красота “Lady Universe” 2019. Авторското произведение е част от серията оригинални български коктейли със „Стралджанска“ мускатова ракия, с които топбарманите Александър Симеонов и Николай Вангелов забавляваха гостите на големия финал на конкурса, който се проведе в София.

Победителката бе избрана на стилна церемония в столичния хотел Маринела сред 21 претендентки от целия свят. Нейни подгласнички станаха Упасана Санкуар от Индия, Фросина Блажеска от Македония, Айгул Зарипова от Татарстан и Ами Гуеие от Сенегал.

„Розата е символ на красотата на България, затова беше и точният избор за финала на големия конкурс у нас. „Стралджа хайбол“ е царицата в нашата колекция. Питието съдържа Стралджанска ракия, горчив вермут, розова вода и тоник, а декорацията е от изсушени мини розички“, разкриха Александър и Николай.

Едно от изискванията на конкурса „Lady Universe“ е кандидатките да се представят с нещо специфично от собствената си държава. Хубавата, висококачествена българска ракия е традиция за българския народ. Коктейлите пък се вплитат в тази традиция като българска шевица в модерните световни тенденции. Тази година, като домакин на събитие от такъв мащаб, страната ни има уникалния шанс да представи любимата напитка на поколения българи по един съвременен начин.

Именно стремежа да се съчетае традиционно българското със съвременното, е мисията, зад която застава любимата премиална марка „Стралджанска мускатова“. Ето защо, от началото на септември е активна уникална платформа http://straldjanska.online, която показва модерния прочит на националното питие. Тя представя интерпретации на класически миксове, сред които БЛЪДИ МАРИЯ, СТРАЛДЖА ШПРИЦ, СТРАЛДЖА ОЛД ФЕШЪН, ЕНЕРДЖИ ХАЙБОЛ и СТРАЛДЖА САУЪР.

(платено съобщение)