Най ми било непредпазливост: Георги Семерджиев получи окончателната си присъда

24 ноември 2022 | 11:58
8392
3
снимки: Булфото
3

Това лято, точно на 5-и юли, Георги Семерджиев уби две млади момичета на бул. "Черни връх". Не, не е било целенасочено, човекът просто "не бил предпазлив". Или с други думи - карал пиян, карал дрогирал, че и без шофьорска книжка. В началото той бе неоткриваем. После се появи, разбира се с добър адвокат и много оправдания. Но най-вече стана ясно, че той не излизал на улицата, за да гази хората по тротоарите. Всъщност, дори имаше опит да се докаже, че едното момиче е било стъпило на пътя. Като че ли от това трябваше да ни стане по-спокойно и да оправдаем препускането на Семерджиев със 116 км по централен булевард. И това е признатата в съда скорост, дали пък не е била и по-висока?

Деянието му днес бе признато като с висока обществена опасност. Да, съгласни сме, ако този човек се върне зад волана някога, наистина ще продължи да представлява опасност за живота на хората. Независимо дали са на тротоара, или на пешеходна пътека. И това е доказано много пъти преди жестоката катастрофа, след която вече нямаше мърдане - все някой трябваше да му потърси сметка защо лети като стрела на коктейл от субстанции. 

георги семерджиев

Дали съжалява, че е отнел два човешки живота "по непредпазливост", няма как да знаем, защото от задържането му до момента не е казал нито дума, дори и едно "съжалявам". Единствено имаше опити да се избегне вината му, като се спекулираше, че май, май не той е управлявал автомобила. Ама не стана и днес отговаря по 5 обвинения.

"Семерджиев ще отговаря пред съда за причиняване на смърт по непредпазливост след употреба на метаамфетамин и без необходимата правоспособност за управление. Той е обвинен и за това, че е шофирал с неистинска шофьорска книжка и фалшиви регистрационни номера. След произшествието в джипа му е открит и 0,65 грама метаамфетамин, за което също е повдигнато обвинение, заяви един от наблюдаващите прокурори - Чавдар Железчев. Предвиденото наказание е от 5 до 20 години затвор.", съобщават от БНТ.

Дали едни 20 години, в най-добрия случай, ако получи максималната присъда, биха изкупили греха му към две момичета, които си отидоха? Не. Освен, това да причиниш смърт поради непредпазливост, някак не пасва на ситуация, в която си седнал зад волана дрогиран, ама хубаво дрогиран. В мрежата попаднахме на коментар по темата, който добре обобщава не само ситуацията, в която един престъпник има много добър адвокат, но и когато липсва социална ангажираност:

георги семерджиев

"Георги Семерджиев ще бъде съден за убийство по непредпазливост. По тази логика,
непредпазливост е да караш със 160 км/ч в центъра на града.
Непредпазливост е да си пиян и дрогиран.
Непредпазливост е да убиеш двама човека.
Непредпазливост е да избягаш от местопрестъплението.
Непредпазливост е над теб да има полицейски чадър.
Непредпазливост е да те пазят 44 полицаи (за толкова знаем).
Ще ви кажа какво е непредпазливост.
Непредпазливост е да излизате на улицата.
Непредпазливост е да ходите по тротоара.
Непредпазливост е да пресичате на зелено и на пътека.
Непредпазливост е да шофирате.
Непредпазливост е да разчитате на другите.
Непредпазливост е да спазвате правилата.
А това, че случаят "Семерджиев" не е изкарал никого на улицата, е присъда. Не за убийство на двама човека по непредпазливост, а на общество чрез апатия. И присъдата ще я изпълняват ежедневно такива като Семерджиев.", Явор Сидеров. 

Четете още: Забрани като за световно в Катар: не смей да спиш с жена, за която не си женен


Още по темата

Коментари

3 Печели Пари Онлайн
  25 ноември 2022 | 20:07 отговор
 

АБСТРАХИРАЙТЕ СЕ ОТ ТОВА И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАМЕ ЗАЕДНО С ФЕНТЪЗИ ИГРИТЕ, А И ДА СПЕЧЕЛЕТЕ НАГРАДИ И РЕАЛНИ ПАРИ КАТО СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ САМО ОНЛАЙН! F A N T A S Y D N L . F R E E . B G

 
2 отново непредпазлив
  25 ноември 2022 | 16:46 отговор
 

Докато няма ефективна присъда за такива изроди,които нагло плюят на всички и всичко,а полицията страхливо подсмърча отстрани ,нищо няма да се промени...За това трябва присъда до живот,не че ще върне убитите невинни,но поне неговия живот да завърши в килия,далеч от обществото и ще го лиши да убива отново по ,,непредпазливост"... Но докато хората заради тези ежедневни убийства не излязат бесни по улиците и не потърсят сметка на повечето ,, случайници" в парламента,нищо няма да се промени...Нашето общество е тежко болно,щом като приема такива почти ежедневни убийства,като нещо неизбежно.

 
1 Митко Коев от пловдив
  24 ноември 2022 | 21:05 отговор
 

Ся мангалите ша му сцепят фантазията

 

Добави Коментар

Най-четени