Автор
Woman.bg

Най-слабите холивудски филми и актьори на 2012-та

Колегите от bulevard.bg разкриват, че последният "Здрач" е фаворит за тазгодишните антинагради "Златна малинка" с общо 11 номинации в 10-те категории.

"Здрач: Зазоряване, част 2" вече е сравняван с финала на "Властелинът на пръстените", само че с обратен знак. През 2004-та американската киноакадемия изчака "Завръщането на краля", за да възнагради усилията на Питър Джаксън с 11 "Оскара", постигани само от "Титаник" и "Бен Хур".

Нещо подобно сега се очаква да направят и организаторите на антинаградите "Златна малинка", които по традиция се обявяват ден преди "Оскарите".

Предишните екранизации на вампирските романи от Стефани Майър също са попадали сред номинираните на "престижните" награди, но уви до сега нито една от лентите не е пожънвала такъв "успех" и печелившите в категориите винаги са били други.

Най-хубавото нещо в поредицата си остава музиката, а последният саундтрак включва балада, изпълнена от Ники Рийд (в ролята на Розали) и съпруга й Пол Макдоналд, а клипът й съдържа кадри от всички филми от сагата.

Въпреки традиционно негативните отзиви за по-малко от два месеца лентата на Бил Кондън събра над 800 млн. долара приходи, а участващите в нея звезди се наредиха сред най-печелившите млади актьори, макар че играта им сякаш става все по-трагична.

Режисьорът също е номиниран за "Златна малина", въпреки че се е опитал да избегне скуката от предишния си филм ("Здрач: Зазоряване, част 1") с ефектна батална сцена, която не фигурира в романа - и в която падат доста герои от двете воюващи страни...

Друг блокбъстър от 2012 г. - "Бойни кораби", има седем номинации, включително за актьорския дебют на Риана в поддържащата роля на морски пехотинец.

Най-печелившият комедиен актьор в света Адам Сандлър, който миналата година получи рекорден брой "малинки" за "Джак и Джил", не разочарова и тази година - в тон с прогнозите, новата му комедия "Браво, момчето ми!" събира цели осем номинации.

Още един редовен лауреат на антинаградите - Еди Мърфи, също е сред кандидатите, този път с "Хиляда думи" (A Thousand Words), който има "само" три номинации.

Сред най-слабите актриси конкуренция на Кристен Стюарт правят Катрин Хайгъл като Стефани Плъм от "Ловец на глави" и Мила Йовович в "Заразно зло-5: Възмездие", а при актьорите в главна роля Робърт Патинсън се конкурира и с Никълъс Кейдж от "Призрачен ездач-2: Духът на отмъщението".

Лиъм Нийсън е сред номинираните поддържащи актьори както заради "Бойни кораби", така и за превъплъщението му в бог Зевс в "Гневът на титаните". Другите фаворити в категорията са Тейлър Лаутнър и ветеранът Дейвид Хаселхоф с пародийната си поява като спасител на плажа в "Пираня 3DD".

Най-стилната вампирка - Ашли Грийн в ролята на Алис Кълън от "Здрач", пък е кандидат за "Златна малинка" при поддържащите актриси.

В същата категория, освен Риана, се състезават още топмоделът Бруклин Декър за "Очаквай неочакваното", "Бойни кораби", съпруга на тенисиста Анди Родик, Дженифър Лопес също за "Очаквай неочакваното" и Джесика Бийл за ролите си в "Игри на сърцето" и "Зов за завръщане".

Личното постижение тази година е на Тайлър Пери, който кандидатства за "малинката" с три филма (включително "Детектив Алекс Крос") в общо шест категории, като най-много номинации има комедията му "Tyler Perry's Madea's Witness Protection".