Автор
Антония Михайлова

Най-сладките бебешки усмивки, които ще ви разтопят (СНИМКИ)

Днес отбелязваме Световния ден на усмивката. Виновник за съществуването на най-усмихнатия празник е американският илюстратор Харви Бол – творецът на всеизвестното усмихващо се личице, създадено като част от рекламна кампания през 1963 г.

За честването на празника Харви се спрял на първия петък от месец октомври, като изборът му бил продиктуван от факта, че именно в този сив и мрачен месец от годината имаме най-голяма нужда от усмивки. „Да направим добро и да помогнем на някого да се усмихне“ е мотото, което Бол избрал за този ден.


В наши дни това очарователно засмяно изображение продължава да краси и радва целия свят с лъчезарната си усмивка. Усмивка, която го превръща в най-разпространения по цялата планета символ на доброто настроение и оптимизъм.

Само си представете – свят без усмивки. Това би било най-сивото, ужасно, скучно, мрачно и тъжно място за живеене. А сега си представете... деца. Широко усмихнати и жизнерадостни деца. Щастието е неизмеримо, нали? А сега пък си представете... бебета. Ама не късащи се от мощен пронизителен рев, а засмени чааак до ушите! Е, за тях ни е думата...

По повод Деня на усмивката ние се спряхме именно на най-малките, най-сладките и на-мили създания на планетата - бебетата.

Потопете се в нашата : и вижте най-очарователните новородени, чиито усмивки ще ви разтопят. Снимките са дело на американската фотографка Санди Форд.