Миналата вечер в култовото лондонско кино "Одеон" се състоя премиерата на противоречивия филм за принцеса Даяна.

Изпълнителката на главната роля Наоми Уотс се появи в очарователна бяла рокля с дълга цепка и високи токчета в черно.

Филмът "Даяна" разрови стари рани, като предизвика противоречиви оценки. Първите отзиви за лентата са, че била разочароваща и че ще бъде много болезнено възприета от децата на Даяна, принцовете Уилям и Хари, съобщи dir.bg

Наоми Уотс на премиерата на филма / Снимка:Getty images/Guliver

В сърцето на интригата е тайният роман между лейди Даяна и пакистанския кардиохирург Хаснат Хан (Навийн Андрюс - "Изгубени") Една изпепеляваща връзка, много по-силна от широко раздухания й флирт с Доди Файед. Според сценариста на филма Стивън Джефрис, който се вдъхновил от книгата на Кейт Снел от 2001 година "Даяна: Нейната последна любов", принцесата тръгнала с Доди, само за да накара пакистанския хирург да ревнува. Но близките на трагично загиналата кралска особа категорично отхвърлят тази версия.

Днес Хаснат Хан е на 54-години и му предстои сериозна операция в източната част на Лондон. Той никога не потвърди публично, че е имал някаква връзка с лейди Даяна. Медикът само заяви пред британските медии, че филмът се основава върху "клюки" и в крайна сметка е "абсолютно неверен".

Официалното излизане на екран на "Даяна" се очаква на 20 септември.