Автор
Весела Георгиева

Не е истина какво правят британците с жените си, когато загубят мач

Статистика сочи, че домашното насилие на Острова се увеличава с 38%, когато отборът по футбол на Англия загуби. Пикът е около 10 часа след началото на мача...

Световното първенство започна. И надеждите на англичаните са големи. За съжаление обаче отборът не се справя много добре и не оправдава очакванията.



Оказва се, че напрежението не е само на терена. Според публикувана статистика, домашното насилие се увеличава с 38%, когато отборът на Англия загуби. А пикът е до 10 часа след началото на мача. За много от обвързаните англичани големи футболни състезания, като Световното първенство, са индикатор за началото на интензивни периоди на страх и безпокойство от страна на техния партньор, пише Нова тв.



Министерството на вътрешните работи на Англия и Сдружението за помощ за жените, жертви на насилие дори са стартирали кампания за „повишаване на осведомеността за свързаното с футбола насилие над жени в Англия и Уелс“. Идеята на кампанията е, че отговорността за прекратяване на домашното насилие и сексуалния тормоз срещу жените и момичетата е на мъжете.