Не посягайте на Доминго! Европа не е Холивуд!

16 август 2019 | 19:23
2223
6
Снимки: Getty/Images, Instagram
6

Доживяхме, каквото доживяхме! Корифеят на класическото музикално изкуство, едно от най-талантливите и харизматични имена от световната оперна сцена, бе обвинен в сексуално посегателство.

Осем певици и една танцьорка разкриха преди броени дни пред "Асошиейтед прес", че са били подложени на сексуален тормоз от знаменития тенор Пласидо Доминго. По думите им заигравките с тях от страна на великия музикант се случили в рамките на изминалите 30 години.Явно, вдъхновени от движението #me too яростните "защитнички на женските права" решили да обединят усилия и вкупом се изсипали в редакцията на горепосочената новинарска агенция. Барем като си излеят мъката от преживяното (бог знае кога, къде и в кой точно момент от техния житейски и творчески път се случило то), вземе, че им олекне.

Eдва ли се досещат обаче за мъдрата поговорка, че "Ако хвърляш кал по друг, независимо дали улучиш, или не, накрая твоите ръце ще се окалят!"

Но и да я знаят, очевидно не им пука. По-важното е като оплюеш някой, който е изградил гигантска кариера до небесата и я сринеш до основи, да извлечеш оптимална лична полза от това! Както стана с Уайнстийн. Както стана с Кевин Спейси и други великани от света на шоу бизнеса. Само че и капка представа си нямате кой е Доминго – не само като творец, но и като личност! Европа обаче знае!

Европа не е Холивуд. Европа не е Америка! Въпреки информацията, че операта в Сан Франциско се присъединила към акцията на Симфоничния оркестър във Филаделфия и също отменила концерт на 6 октомври с участието на испанската оперна звезда, европейските оперни сцени не направиха това!Не плюха на таланта на големия маестро, не подкрепиха грозните словоизлияния и гнусни обвинения, които и без друго не подлежат на каквито и да било доказателства.

Така че, и ти, мили читателю, и вие, художници, режисьори, диригенти, актьори, певци, пианисти, писатели и поети - внимавайте към какви творчески висини сте се устремили, че току-виж утре някой завистник и продажен клеветник - мародер решил да се прицели точно срещу вас. А на другите, които четат това, а езиците им щракат в ритъма на ц-ц-ц, ще кажа следното - не защитавам сексуалните насилници! Възмущава ме неограничената свобода, която се даде на жените в Америка, Англия и в други европейски страни. Слободията, която, попадайки в ръцете на някоя тясна душица и „златотърсачка“ (сещате се за скандала с Джени Суши и целувката за милиони), може лесно да прекрачи границата на етиката и морала.

Остава ни само да гадаем каква тлъста сума пари са взели въпросните дами от целия този фарс, нали? Къде, апропо, бяха те през всичките тези 30 години?! Кои са те? Защо не чуваме имената им? Как пък се намериха така изведнъж и от нищото събраха стимул и кураж да опорочат духа и постиженията на един от най-обичаните по целия свят артисти?!На финал ще цитирам думите, които именитата оперна дива, българската сензация отвъд океана, звездата на Метрополитън опера – Соня Йончева, написа на профила си във Фейсбук:

„Истински джентълмен, филантроп, артист, очарователен и мирен човек, който е посветен на новото поколение певци по най-смирения и възхитителен начин. Познавам Пласидо от близо 10 години и за мен винаги е било, е и ще бъде чест и удоволствие да работя с него. Днес рядко ще срещнете човек, толкова всеотдаен на работата си,  на колегите си, на екипа на всеки театър, с който работи, какъвто е Доминго. Незаменима фигура в нашата индустрия, той, повече от всеки друг, доказва, че успешната кариера зависи от таланта и огромния труд, който си полагал през целия си творчески път. Личност, която нищо не може да унищожи! Пласидо Доминго.“

Затова не посягайте на гения! Не петнете името на Доминго! Европа не е Холивуд!

 

Четете още: Изумителната Соня Йончева огря с присъствието си „Оскар“ 2019

Коментари

6 Казанова
  03 октомври 2019 | 21:55 отговор
 

Когато са били млади сами са се бутали в ръцете му и са били щастливи ! Сега обаче , одъртяли и намразили секса като всички жени след 50те , търсят отмъщение и парична компенсация !

 
5
  17 август 2019 | 18:32 отговор
 

Ама това, че един човек е талантлив, не значи, че не може да е коцкар. Едното не пречи на другото.

 
 
17 август 2019 | 18:54

не пречи, да, само подсилва ужасът в жените, които 30 години са носили тази травма :)

4 hehe
  17 август 2019 | 16:17 отговор
 

като го гледам как е изглеждал като млад...ама то направо ужасно такъв човек да те приближи :))) пък и талантлив...даже още по-травмиращо. Нищо чудно, че им е отнело 30 години да се съвземат от шока и да споделят :))

 
3
  17 август 2019 | 11:46 отговор
 

Много точен, кратък и ясен коментар по случая. Дето се вика - нека, този, който е безгрешен, пръв хвърли камъка. Но тези не си поплюват. Обвиненията срещу големи таланти не са случайни. Колкото са по-известни, толкова и пачката, която прибират, е по-едра. От друга страна завистта в тези среди също не е малка. Едва ли са малко и людете мижитурки, които ще се радват да сринат имиджа на титан като Доминго. А парите в такива работи играят много важна роля. Не го забравяйте!!!!

 
2 Йордан
  17 август 2019 | 07:53 отговор
 

Стига бе, цигани жени, всякаква зла гад, и все пълнолетният бял мъж им е длъжен. Преди 30 години, някаква балерина крила салама и сега се сетила да иска пари. Време е щатите да се удавят в собствената си простотия

 
 
17 август 2019 | 18:29

Мъжете изнасилват жените, не е обратното. И домашното насилие се прави от мъже, почти винаги. Не знам кои са злите гадове тогава?

1
  17 август 2019 | 02:35 отговор
 

Жените се оплаквали от него като от мъж, не като от артиста и оперния талант Доминго. Както се казва огън без дим няма. И тука са повече жени, не една като Джени Суши, която направи безпричинен скандал, наистина.

 

Добави Коментар

Най-четени