Нестле за Живей Активно с дигитална карта като на Бостънския маратон, благодарение на ГИС компанията ЕСРИ България

Най-мащабната инициатива за активен начин на живот и балансирано хранене Нестле за Живей Активно! и ЕСРИ България, лидер в областта на географските информационни системи (ГИС) у нас, представят специално изработени дигитализирани маршрути за целите на провеждането на кампанията.

Комплексът от специализирани ГИС решения ще направят преживяването на участниците в инициативата по-интерактивно и безопасно. Технологията е същата, която компанията ЕСРИ ползва и в изготвянето на маршрута на Бостънския маратон, както и други популярни състезания.

Нестле за Живей Активно! ще се проведе в рамките на Световната седмица на мобилността в Европейския ден без автомобили – 22 септември, когато Нестле България призовава всички да бъдат „добрият пример“, избирайки един от четирите маршрута в столицата и изминавайки разстоянието пеш, заедно да достигнем 15 000 000 крачки.



Всеки ще може в реално време да проследява достигането на поставената цел с помощта на аналитичен уеб дашборд. ГИС приложенията ще предоставят на хората и възможност за избор на един или повече маршрути, които са визуализирани за лесен ориентир. Всеки ще може да зададе старт на своята пешеходна разходка и да отбележи броя на участниците, с които се е включил, а на секция „ФИНАЛ“ ръчно или автоматично да въведе броя изминати крачки спрямо съответния маршрут. На края на интерактивната част на активния ден ще бъдат засечени колко души са се включили за изминаването на 15 000 000 крачки.

„Благодарим на ЕСРИ България, че застанаха зад нашата мисия да мотивираме хората да бъдат причината за своето по-добро здравословно и психическо състояние. Заедно успяхме да осъществим идеята ни да предоставим на хората възможността да извървим 15 000 000, всички, в един ден, без това да нарушава препоръките за безопасност. Така в реално време всички ще следим колко ни остава до достигането на тази цел.“, коментира Нели Ангелова, директор комуникации Нестле Югоизточен пазар.



Повече информация за инициативата и активностите може да бъде намерена на Facebook страницата на Нестле за Живей Активно! и на: http://www.jiveiaktivno.bg/.

Повече за Нестле за Живей Активно!
През последните 15 години инициативата Нестле за Живей Активно! даде възможност на българите да спортуват, да се движат и да се забавляват заедно с едни от най-обичаните спортни звезди. 50 от най-големите спортни звезди на България са се включили, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.

От старта на инициативата Нестле за Живей Активно! през 2006 г. досега, посланието за ползите от повече движение и по-добра храна е достигнало директно до над 400 000 българи. През 2018 г. кампанията придоби национално покритие и мотивира хиляди хора от цяла България да се движат повече, като успешно си партнира с над 100 институции, спортни клубове и федерации, експерти и известни личности и осъществи над 120 съпътстващи събития из цялата страна – в партньорство с Национално сдружение на общините.

За ЕСРИ България
ЕСРИ България е създадена през 1995г. и е изключителен представител на ESRI Inc. за страната. ЕСРИ България e лидер в областта на ГИС на българския пазар. В продължение на повече от
25 години ЕСРИ България реализира стратегически ГИС проекти в национален мащаб и в различни сфери на икономиката, включително кадастър, околна среда, инженерна инфраструктура, сигурност, здравеопазване, селско стопанство, образование и др. Компанията организира Световния ГИС Ден в страната ни. ЕСРИ България е партньор на българските университети и член на авторитетни български и международни организации. Повече информация на: http://esribulgaria.com/