Автор
Woman.bg

Невероятно, но факт! Кондукторка свали в тъмното 10-годишно дете от автобус

Майка се оплака във фейсбук, че нейният 10-годишен син е бил свален късно надвечер от кондуктор на "Градски транспорт" във Варна. Реакциите на хората в мрежата буквално заливат профила и са меко казано негативни.

Историята, разказана от Боряна Желева, се развива по линията, която върви между комплексите "Чайка" и "Възраждане". Детето било качено от баба си, имало карта за всички линии, но забравило телефона си на спирката, а в него била и картата му.

"Двамата ми сина са на 10 и 11 години и учат в ОУ "Георги С. Раковски" - Чайка. Ние живеем в ж.к. "Възраждане". Децата имат карти за всички линии. Тази вечер (17.02) майка ми ги качва на автобус от спирка "Явор", но малкият ми син си забравя телефона на спирката, а вътре е картата му. До Младежки дом, кондукторката изхвърля детето от автобуса в 19,15 часа... То не знае къде е, няма телефон... Обяснил е какво се е случило, но въпреки всичко е изхвърлен от автобуса! Не мога да опиша ужаса, който е преживял! Не мога да опиша и моите чувства! Хора, погнусена съм... в този автобус е имало и други хора.. как, защо всички са допуснали едно 10-годишно дете да бъде свалено от автобуса в тъмното? За 1 лев ли става въпрос? Аз нямам никакво обяснение ...", пише майката в социалната мрежа.

А после допълва: "УЖАСЕНА СЪМ! НАДЕЖДА МИСЛЯ, ЧЕ НЯМА ЗА ТАЗИ СКЪПА БЪЛГАРИЯ!! Слава Богу, детето ми си е вкъщи, успокоихме го! Пазете и своите деца и дано никога не изпаднат в такава ситуация!"

Билетчето във Варна е 1 лев. А животът на едно дете или спокойствието на една майка? Те дали имат цена? И, да, важно е да бъдем точни и да спазваме правилата, на това се гради доброто общество, но също така е важно и да бъдем хора.

Четете още: 20-и век - епохата, в която избихме 3 млн. кита