Кампанията от екипа на сдружението "Градската читалня" има за цел да се съберат 2019 книги до началото на следващата година. Всеки един от нас може да се включи, стига да има желание.

Всичко това се извършва в партньорство с "Глобални библиотеки България". Целта е събраните книги да се разпратят в различни библиотеки в страната, дори ако има възможност и в български библиотеки в чужбина.

Условието е книгите да са нови и да са издадени в последните 10 години. Така хората в малките населени места ще имат възможност да притежават интересни заглавия, станали популярни през последните няколко години.

Даренията на книги може да се направят в "Читалнята", която се намира в Градската градина в столицата. Няма как да пропуснете локацията, която е под формата на "Стъклена бутка". Работното време е всеки ден от 10 до 20 ч.

Хубава новина е, че кампанията върви с бързи темпове и книгите вече са многобройни. До момента са дарени над 2000 нови заглавия на различни библиотеки в страната. Екипът на Woman.bg също дари няколко книги и така се включи в една от най-смислените кампании.

И помнете - четенето винаги е било модерно!