Николай Божилов спечели първото място на престижния конкурс „Triumph Inspiration Award” 2010, който се проведе в Лондон.

Младият дизайнер, който ще бъде IV курс Мода в НХА, победи в родната надпревара през май и участва на големия финал с модела си „Морфология“.

Неговата интерпретация по темата Shape Sensations (усещания за формата, бел. ред.) беше изобразена чрез връзките между мускулните групи, оформящи човешкото тяло, което след години еволюция се е превърнало в перфектната форма на живот.

Талантливият Божилов спечели международно признание, но и парична награда в размер на 15 000 евро, както и невероятната възможност концептуалният му проект да бъде произведен в лимитирана серия през следващата година.

Второто място в конкурса остана за испанката Амая Каркамо, а трети е Лудовико Лофреда от Италия.

Авторитетното международно жури, което избра българския дизайнер за победител в тазгодишния конкурс, беше съставено от световноизвестния фотограф, издател и филмов режисьор - Ранкин, топ модела Хелена Кристенсен, дизайнера Матю Уилямсън, азиатската актриаса и певица Карън Мок, Хилари Рива, председател на Британския съвет за мода и Комисията по развитие, както и Сюзън Маккена, главен бранд мениджър на "Triumph International”.