Автор
Woman.bg

Ния - доброто дете, което носи късмет на хората

Ния, детето със златно сърце, върна златната халка на младо българско семейство, загубило я в курорта Керамоти, Гърция. Така момиченцето върна надеждата и спаси от суеверия младоженците, а на всички останали показа, че добрите новини не са мит и измислица. В резюме това е трогателната история, стоплила сърцата на хиляди българи тези дни, които я прочетоха в социалната мрежа „Фейсбук”.



Ния е българско дете на 9 години, което живее с родителите си в Сиатъл, но всяко лято си идват в България и обичат да ходят на море. Тя е родена в Силициевата долина, братчето й също. Тази година лелята на прекрасното момиченце – Мила Иванова, го завела на плажа в Керамоти. Малката чаровница решила да слезе от надуваемия дюшек, за да си събира мидички и...хоп изведнъж погледа й привлякло нещо блещукащо във водата, разказа самата Ния пред „Новини.бг.” Тя говори чудесно родният си език, въпреки живота им зад Океана, където родителите й живеят вече 14 години.

Ния намерила сватбена халка сред мидичките и веднага я дала на леля си, която пък от своя страна заснела венчалния пръстен и го пуснала в социалната мрежа с обявата, че ще даде пръстена само на онези, които посочат верни имена и дата от вътрешния ринг.

След над 2 300 прочитания и споделяния и близо стотина коментари, предимно за добрата постъпка, се появили и истинските собственици на съкровената изгубена вещ – младото българско семейство Емил и Мария, които прекарали медения си месец в курорта. Халката била загубена, само ден преди да бъде намерена, уточни Мила Иванова след разговор с истинските й собственици. „Убедена съм, че Ния е доброто дете, което носи късмет на хората и в този случай, също”, коментира лелята.

И е права, защото гордостта не води до никъде, но добротата е злато – това със сигурност е приказката, която Ния е запомнила от своите родители.

Автор: Аделина Делийска/ novini.bg