Вчера вечерта Миро се яви на втория полуфинал на Евровизия 2010, под фаталния за много хора номер 13.

За съжаление той не успя да преобърне късмета на изпилнителя, предречен му от букмейкърите, и той отпадна от надпреварата.

За финала на конкурса се класираха песните на Грузия, Украйна, Турция, Израел, Ирландия, Кипър, Азербайджан, Румъния, Армения, Дания.

Миро изпя песента на български и английски език, а шоуто му бе допълнено от атрактивни танцьори.

В интервю за БНТ Миро оправда отпадането си с "политическия вот". На въпрос на Драго Драганов какво е почувствал на сцената, певецът отговори: "Благодарност към всички, които ни подкрепяха през цялото време и всички, които ни критикуваха".

Големият финал на Евровизия 2010 е на 29 май. Пет държави се класират директно за него. Това са Франция, Германия, Испания, Великобритания и Норвегия. Първият полуфинал от 25 май определи, че за голямата награда ще се борят също Босна и Херцеговина, Молдова, Русия, Гърция, Португалия, Беларус, Сърбия, Белгия, Албания и Исландия.

Най-доброто представяне на България в конкурса Евровизия е през 2007 година. Тогава Елица и Стоян с лекота се класираха на финал, а песента им "Вода" завладя Европа и стигна до престижното пето място в Хелзинки.