Номинираха Брад Пит за 'Eми' заради подигравка с мерките срещу коронавируса в САЩ

Вече са ясни номинациите за тазгодишните награди ‘’Eми’’ и безспорно най-любопитната сред тях е тази на Брад Пит.

През месец април той участва в предаването „Събота вечер на живо” (SNL), където изигра д-р Антъни Фаучи - инфекционист №1 в САЩ. Така Пит изрази несъгласието си в подигравателен стил с мерките срещу коронавируса в САЩ на президента Донлд Тръмп.

„Мисля, че се справи страхотно. Искам да кажа, че съм голям фен на Брад Пит и това е причината, когато хората ме питат кой бих искал да ме играе, споменавам Брад Пит, защото той е един от любимите ми актьори. Мисля, че се справи чудесно", каза Фаучи за комедийното превъплъщение на Пит в неговия образ, цитирано от CNN.

Пит е номиниран като гост актьор в комедийния сериал, заедно с Люк Кирби от „Чудната госпожа Мейзел“, покойният Фред Уилард от „Модерно семейство“, Дев Пател от „Модерна любов“, както и Адам Драйвър и Еди Мърфи в SNL.

Компанията Netflix получи рекордните 160 номинации. Като сред номинираните са драматичните сериали „Озарк“, „Короната“, Unbelievable и Unorthodox, както и за комедиите Nailed It, „Мъртъв за мен“ и „Методът Комински“.

HBO пък си осигури 107 номинации, включително 26 за сериала „Пазителите“, най-много за телевизионен сериал тази година. „Прекрасната госпожа Мейзел“ на Amazon получи 20 номинации.

Церемонията по връчване на наградите "Еми" ще се състои на 20 септември, като неин водещ ще бъде Джими Кимел, но все още не е ясно какви ще бъдат предпазните мерки по време на връчването на наградите.