Нов кралски удар: Хари ще съди Обединеното кралство

17 януари 2022 | 12:17
2201
4
Снимка: Getty Images
4

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл за пореден път си навлякоха гнева на британското общество, след като поискаха да имат охрана, когато посещават Обединеното кралство. Херцогът на Съсекс дори заплаши със съдебни действия правителството на Острова заради решението да му се отнемат бодигардите. Според по-малкия син на лейди Даяна е прекалено опасно младото семейство да посещава страната, без да има охрана, осигурена от Скотланд Ярд. Снощи обаче от службите за сигурност реагираха гневно на заплахите на принца и обявиха: „Скотланд Ярд не се дава под наем!“

Адвокатите на принц Хари вече са написали писмо до Министерството на вътрешните работи, в което заплашват, че ще отнесат въпроса до Върховния съд, ако на семейството не бъде осигурена охрана, за която освен това те са предложили да платят. Херцозите на Съсекс бяха лишени от бодигардите си, след като взеха решение да напуснат страната през 2020 г.

Според запознати ако се стигне до съд, то ще е за първи път в историята, тъй като за решаването на подобни въпроси има специална независима комисия към вътрешното миснистерство.

От Бъкингамския дворец отказаха коментар по темата. Източници от кралското семейство обаче заявиха: „Те решиха да напуснат институцията и страната и да живеят живота си като независими хора. Те не могат просто да си избират от какви привилегии да се възползват.“

Коментари

4
  18 януари 2022 | 12:47 отговор
 

Този е много тъп, завалията! Всичко усилия вървят към сриването на тази институция

 
3 Гост
  18 януари 2022 | 07:33 отговор
 

Тая съвсем го побърка горкия!

 
2 пфф
  17 януари 2022 | 13:32 отговор
 

Хари се оказа най-простият принц на нашето време.

 
1 hehe
  17 януари 2022 | 13:14 отговор
 

бедният хари...роден в едно от най-богатите, влиятелни и могъщи семейства на земята и от всички възможности, с които разполагаше, той си избра да бъде идиотът в кралския двор.

 

Добави Коментар

Най-четени