„Търсете, и ще намерите“....

Тези думи отекват в съзнанието на видния харвардски професор по религиозна символика Робърт Лангдън, когато се свестява в болница, без спомен къде се намира и как се е озовал там. Не може да обясни и произхода на страховития предмет, открит сред вещите му.

Заплаха за живота ще запрати Лангдън и младата лекарка Сиена Брукс на главоломна гонитба из Флоренция. Единствено познаването на тайни проходи и древни загадки, спотайващи се зад историческата фасада, може да ги спаси от неизвестните им преследвачи.

Водени само от няколко стиха от мрачния шедьовър на Данте, Лангдън и Сиена трябва да разгадаят серия шифри, скрити дълбоко в някои от най-прочутите творби на Ренесанса – скулптури, картини, сгради, – за да открият отговора на загадка, която може би ще им помогне да спасят света от ужасяваща заплаха...

Разиграващ се на невероятен фон, вдъхновен от една от най-зловещите литературни класики в историята, „Ад” е най-завладяващият и предизвикващ размисъл роман на Дан Браун досега - задъхана надпревара с времето, която ще ви грабне още от първата страница и няма да ви остави до последната.

Среща с Дан Браун във Флоренция:

Дан Браун беше във Флоренция на 5-ти и 6-ти юни, за да се срещне с международните си издатели и да открие литературния фестивал „Република“, където обясни популярността на книгите си с „потребността на хората от мистерия“.

„Всеки творец, независимо в коя сфера на изкуството работи, създава произведението си така, както го вижда и го представя на публиката. Някои хора ще го харесат – те са феновете му, други ще го отхвърлят – това са критиците“, каза Дан Браун.

„Има много типове литература за всякакви вкусове“ – каза Дан Браун. Той сподели, че за него е важно, че книгите му предизвикват диалог и интерес на хората към изкуството, архитектурата и литературата. „Ние водим толкова забързан живот и диалогът е този, който поддържа интереса към изкуството, религията и духовността“ - добави Дан Браун.

Той сподели, че още не е решил в коя част на света ще решава загадки Робърт Лангдън в следващата му книга. „Има толкова интересни места, които тепърва ще посетя и ще науча историята им“ – каза в отговор на поканите от различни държави, между които Китай и България.


От 10-ти юни на книжния вече пазар може да намерите българското издание на новия трилър на Дан Браун "Ад". Преводът е направен от трима преводачи, също както при италианското издание и други издания.

За автора:

Дан Браун е автор на „Шифърът на Леонардо”, един от най-четените романи на всички времена, а също и на два други световни бестселъра, главен герой в които е професорът от Харвард Робърт Лангдън – „Изгубеният символ” и „Шестото клеймо”. Писателят живее в Нова Англия със съпругата си.

Книга: 'АД"
Автор: Дан Браун
Издателство: Бард

Ако искате тази книга да стане част от библиотеката Ви, купете тук: http://shopping.bg/ad