Тази есен „Нова телевизия” отправя ново предизвикателство към зрителите с шоуто „Истината за нас“ – да направят крачката към олтара без капка съмнение.

Предаването ще даде шанс на двойките да сключат брак уверени, че това е правилното решение. Защото всички техни притеснения ще бъдат разкрити и ще получат отговор, след като и двамата се подложат на тест с полиграф и им бъдат зададени въпросите, които те сами са написали един за друг.

Единственото условие за участие е двойките да бъдат сгодени. Според регламента на играта в момента на влизането си в студиото влюбените получават 100 000 лв., като за всяка лъжа ще се отнема определена сума. Те могат да изгорят също, ако един след друг мъжът и жената дадат грешни отговори.

Играта включва общо 20 въпроса. По девет от тях задават мъжът и жената, а правото на два специални въпроса ще имат бъдещите тъща и свекърва. Шоуто е абсолютен противовес на „Цената на истината”, защото реално в какви лични рамки ще се влезе решават самите участници. Те определят предварително въпросите, които ще им бъдат зададени.

Форматът „Истината за нас” е измислен преди два месеца в САЩ по повод статистиката от миналата година, според която в страната е имало 2 160 000 сватби срещу 1 млн. развода. В България съотношението е същото. Според НЦИОМ са сключени 25 923 брака, а разводите са 11 662.