Автор
Весела Георгиева

Няма да повярвате! Ето защо все повече японци предпочитат да остават сами

Да, самотата е особено състояние на духа. Особено днес, когато почти целият ни живот е в социалните мрежи, когато "гоним" работни цели и когато ставаме все по-материални. А специалистите забелязват, че все повече японци предпочитат да останат сами. И си задават въпроса защо... А отговорите са няколко, пише Bright Side.


Все по-често японките разчитат само на себе си
Да, те искат да разберат дали могат да се справят с живота и сами. Преди години обществото не приемаше жените, които не са омъжени и не са създали семейство, но времената се променят, ценностите - също. т вече е на изчезване.

View post on Instagram
 

Много японки приемат брака за... бреме
Те работят, искат да бъдат независими, но домакинската работа и отглеждането на децата отнема време и сили. А когато решават да не се омъжват, японките си дават отсрочка - време за себе си, за кариерата си, за свобода.

Кариерата става все по-важна за жените в Страната на изгряващото слънце
Според статистиката, около 75% от жените на възраст между 25 и 60 години работят. Но те смятат, че ако са сами, кариерата им ще върви в пъти по-добре и нагоре. Бракът от друга страна ги натоварва с куп отговорности и ангажименти. По-лесно е да го избегнат и така да останат "свободни". Има и още нещо - японците полагат грижи за възрастните си роднини. И предпочитат да се посветят на тях, отколкото на семейство...

View post on Instagram
 

Мъжете в Япония нямат самочувствието, че могат да се справят финансово със семейните дела
Досущ като мъжете у нас, бих казала аз. Според традициите в Япония, мъжът е този, който трябва да осигури семейството - изцяло. А много от представителите на силния пол не са уверени в себе си в тази посока. И предпочитат да останат сингъл. И още нещо - чисто егоистично, те предпочитат да харчат парите, които изкарват, за себе си - не за жената и децата. При това - когато са сами, не се налага да дават обяснения или да се съобразяват с друг.


Японският начин на живот поощрява мъжете да остават сингъл
Може и да звучи странно, но има много заведения за хранене, които предлагат меню за един човек, а в много хотели има екстри за мъже, които пътуват сами...