Няма тя, няма той: И британските музикални награди стават полово неутрални

23 ноември 2021 | 14:59
4846
13
Снимки: Getty Images
13

В Британските музикални награди (БРИТ) през 2022 г. ще липсват категории, свързани с полова принадлежност, съобщиха организаторите. На церемонията идната година ще бъдат присъдени нови награди - „Артист на годината“ и „Международен артист на годината“. Те ще заменят традиционните досега „най-добър соло изпълнител“ (за мъже) и „най-добра соло изпълнителка“ (за жени), съответно за местната и международната сцена.

Сам Смит

Сам Смит

Припомняме, че миналата година Сам Смит, който не се определя нито като мъж, нито като жена, отпадна от надпреварата. В отговор организаторите увериха, че категориите, които са с полова принадлежност ще бъдат преразгледани.

„Надяваме се да дойде време, в което наградите да отразяват обществото, в което живеем", написа екипът.

Рони Ууд и Род Стюарт

Рони Ууд и Род Стюарт на Брит през 2020 г.

Церемонията ще се проведе на 8 февруари в лондонската зала О2 Арена, а водещ ще бъде британският комик Мо Гилиган.

Наградите „най-добър соло изпълнител“ (за мъже) и „най-добра соло изпълнителка“ (жени) се раздават от самото създаване на БРИТ през 1977 г. Ани Ленъкс е певицата, получила най-много награди в категорията за жени – шест. Роби Уилямс води при мъжете – той има четири.

Още по темата

Коментари

3 Радев
  23 ноември 2021 | 16:32 отговор
 

T.E. ZA GEIOVE

 
2 Искам да питам
  23 ноември 2021 | 16:00 отговор
 

Туй черното прасе от водещата снимка - продава ли се ? Кат гледам 350 кила сланина гони, дайте добра цена и ще се споразумеем !

 
1
  23 ноември 2021 | 15:23 отговор
 

Сам Смит красота. Родовете ги няма в турски език. Хората мислят за празния си хладилник. Вместо да ходят да се крият българи в Линдон. Не е ли по ок законите да са и за Бг. Всеки си е прав за себе си. В махалата или квартала има мъж жена и не знае ори мъжете ли да отиде или при жените, отраждането, но няма как да я проверим отдолу.. Истини

 
 
празен хладилник
23 ноември 2021 | 15:52

ама грам нищо не ти се разбира, пълен хаос и неграмотност!

 
Ами..
23 ноември 2021 | 16:33

как ще се разбира на мангуста? То е учило до 2-ри клас сигурно...

Добави Коментар

Най-четени