Автор
Woman.bg

Официално: Пловдив е Европейската столица на културата (Снимки и Видео)

Снощи със спектакъла, озаглавен - „Ние сме всички цветове“, се проведе официално откриване на церемонията за "Пловдив – Европейска столица на културата 2019".

На сцената се изявиха 1500 участника. В началото на спектакъла на сцената излезе Теодосий Спасов, който постави началото с мелодия, написана специално за откриването.

Над 50 000 души присъстваха в централната градска част по време на откриването, а по предварителни данни, над половин милион телевизионни зрители са наблюдавали директното излъчване. Десетки хиляди са и тези, които са гледали събитието онлайн в България и чужбина.

В „Ние сме всички цветове“ участваха над 200 кукери от целия регион, които изгониха "злите сили". Изявиха се още 22-ма млади актьори от НГ за сценични и екранни изкуства в Пловдив.

Техните връстници, които учат сценичен грим, отговаряха за визиите на всички участници в шоуто. Емблематичният ансамбъл „Тракия“ имаше необичайната роля – на членовете му беше поверена нова хореография в стил съвременен танц.

Над 1100 доброволци се качиха на сцената, за да изразят посланието „ЗАЕДНО“.

Режисьорът Христо Намлиев беше подготвил сегмент, в който 200 хориста от формациите на града бяха дирижирани от Диан Чобанов. С тях бяха и 20 гайдари от Българска национална гайдарска асоциация.

Финалът на шоу програмата бе с появата и магичното изпълнение на Валя Балканска и гайдаря Петър Янев, под акордите на немския музикант и продуцент на електронна музика Schiller и с 15-минутна спираща дъха заря.

Ето и зрелищната заря в края на спектакъла

Снимки: Любомир Аргиров, Иван Мандевски, Мария Стайкова и Божидар Костадинов

Последно от woman.bg