Оливия Нютън-Джон отмени турнето си в САЩ и Канада през юни. Причина за решението й е онкологично заболяване, с което звездата от „Брилянтин“ е принудена отново да се бори.

С коварната болест 68-годишната актриса и певица се сблъсква за първи път през 1992 г. Тогава тя се подложи на лъчетерапия и успя да надвие рака на гърдата. Оттогава до ден днешен тя участва в благотворителни акции в подкрепа на изследванията и лечението на болестта. Отявлен организатор е и на кампании против насилието над животни.


Днес тя е по-силна от всякога и вярва, че ще се справи и този път, за да се върне още по-бляскава на сцената, сподели говорител на актрисата.

"Болката в гърба, която първоначално я накара да отмени половината от концертите в турнето си, се оказа рак на гърдата, който е образувал метастази към кръста", пише още в изявлението.

От него стана ясно още, че звездата е спряла избора си за лечението й върху медицинския екип от центъра за борба с рака "Оливия Нютън-Джон" в Мелбърн, Австралия.

Оливия Нютън Джон е родена в във Великобритания, но израства и се оформя като творец в Австралия. Сред хитовете, които я изстрелват на върха на славата са "If Not for You" и "I Honestly Love You". Световна известност и донася незабравимото й участието в знаковия мюзикъл "Брилянтин", където красавицата си партнира с Джон Траволта.



Четете още: Aктьорите от „Брилянтин“ 39 години по-късно


Носителка е 4 пъти на наградите Грами, а 15 от нейните хитове влизат в Billboard Hot 100. Пет от тях достигат първа позиция. През 2006 г. Оливия Нютън-Джон е удостоена с най-голямата държавна награда на Австралия — австралийски орден.