Оказа се, че едно от най-прелестните създания в музикалния бизнес в миналото била просто една пълна тийнейджърка, с глас, напомнящ блеене на коза.

Ами няма как да си го представим това, особено след като видяхме последната й фотосесия за сп. "i-D" (приготвили сме ви и снимки) и чухме най-новата й песен - "She Wolf".

Но фактите от миналото си казват тежката дума, още повече изилизайки от уста Шакира.

32-годишната певица си спомня: "Никога не стигнах до училищния хор, защото ръководителят не харесваше гласа ми.

Бях много тъжна. Но той си беше прав - аз наистина имах глас като на коза. Баща ми беше този, който ми казваше да не се предавам, да продължавам напред и ето, че сега упоритостта ми се отплаща".

Освен, че притежавала потресаващи певчески данни, Шакира била и достатъчно пухкава, че да остане дълго време незабелязана.

Но със започването на 20-те години от живота й, нещата коренно се променили.

Толкова се променили, че днес можем да се наслаждаваме на една перфектно сложена красавица, чиито интересен и запомнящ се глас не може да сбърка никой.

"Преди 10 години бях голяма традиционалистка и много консервативна. Но хората порастват и се променят. Сега съм в друг период от живота си. Днес се чувствам жена".

Русата фурия обаче не може да се пребори със стеснителността си когато не е на сцената. Както самата признава, на сцената е напълно свободна, докато на плажа например, се увива цялата в шалове.

Ако искате да видите Шакира без въпросните шалове, заповядайте в галерията.