Автор
Woman.bg

Определяне на характера по формата на ръцете

Хиромантията разглежда гледането на ръка според дължината, разположението и формата на линиите от вътрешната страна на дланта.

За характера на една жена обаче може да се съди и по самата форма на ръката. Огледайте внимателно собствените си ръце и изберете един от вариантите, който най-много се доближава до вашата форма.

Направете преценката си по съотношението форма на дланта/дължина на пръстите.



1. Квадратна длан, къси пръсти

Жените с такива ръце са много практични. Те рядко искат нещо, което не могат да имат, мечтите им са по-скоро цели в живота. Отличават се с нежност, лоялност и гъвкав ум. Лесно намират общ език с нови хора и не виждат нищо лошо в това да използват случайни запознанства за своите бизнес-цели.

Сред тях има много консервативни дами, които обичат всичко да е “като хората” и да върви по реда си. Тези жени с удоволствие подкрепят семейните традиции, а ако няма такива са готови да ги създадат сами. За тези дами са много важни различните ритуали – те непременно украсяват елха на Коледа и я окичват с играчки, които се предават в семейството от поколение на поколение, ще постят на Бъдни вечер и задължително ще направят домашна питка по рецепта, останала от баба им. Тези жени обичат реда - органайзерите, календарите и графиците са тяхната скрита страст. Харесва им да знаят например какво ще правят в четвъртък вечерта след три седмици. Това им дава усещане за контрол над собствения им живот.

Твърдо вярват, че човек сам избира съдбата си, затова предпочитат да решават всички въпроси сами, без да разчитат на странична помощ. Тези жени обаче имат и един малък недостатък. Стремежът им към пълна независимост, който разбира се е похвален, понякога води до нежелание да прехвърлят дори и част от задачите си на чужд гръб. В резултат на това тези дами се затрупват с проблеми и са постоянно подложени на стрес. Те обаче умеят да се справят със стреса.

Ако сте познали собствения си характер в това описание, запомнете, че твърде големите очаквания стават причина за кавги. Позволявайте си от време на време да бъдете спонтанна и да не действате по план.

2. Квадратна длан, дълги пръсти

Много жени от този тип обичат да подчертават всяка своя дума с жест. Изключително импулсивни и емоционални са. Всичко, което правят, правят грациозно и с лекота. Имат редица разнообразни интереси, но въпреки това от време на време търсят нов източник на вдъхновение. Без емоционална “захранка” с нови идеи и чувства тези жени започват да се чувстват нещастни и празни. Мразят рутината и ритуалите. В търсенето си на новото могат да извършат всякакви безумни постъпки. Понасят леко изневерите и не ги смятат за смъртен грях.

Буквално са неспособни да стоят на едно и също място. Пътуванията им често са спонтанни. Такава жена може дори и да не се замисля днес за пътуване, а утре да се запише като доброволец да работи във ферма за слонове в Тайланд. Най-вероятно след две-три седмици тя и там ще се чувства като у дома си, след като се запознае с местните и спечели безрезервната любов на десетина-двадесет слона. Тези жени са склонни да строят въздушни кули и понякога толкова се увличат в това занимание, че губят твърда почва под краката. Това обаче не им пречи да управляват успешно финансите си. Тези дами изпитват удоволствие от общуването с хора и компютри и са на “ти” с по-сложните технологии.

Ако сте познали собствения си характер в това описание, опитайте се да си намерите допълнителен източник на енергия, за да не се преуморявате. За целта могат да ви бъдат от полза различни медитативни техники, посещения на спа-процедури, както и спокойни вечери поне веднъж на две седмици – нито вие да ходите на гости, нито да посрещате такива.

3. Продълговата ръка, къси пръсти

Тези жени се познават лесно – непрекъснато потропват с пръсти, дори когато не са нервни, това се дължи просто на излишъка им от енергия. Лесно се запалват, включително и по чужди идеи. Отлични организатори са, като понякога организаторските им умения “мутират” в талант за манипулация на другите хора.

Дълбоко в себе си тези жени винаги си остават малки момиченца, чието любопитство не се плаши от фразата “любопитството погуби котката”. Интересуват се от всичко ново и неизследвано. Точно затова обичат да тестват върху себе си различни неща, а не заради доверието си към чуждото мнение.

Обикновено са позитивни, сред тях има много емпати – хора, които умеят да споделят емоциите на другите хора и да ги преживяват като свои. Тези жени не са безразлични към това, какво става с околните, затова лесно се вписват в екип и се чувстват уютно в него.

Много жени от тази група имат ярко изразени истерични черти. За тях светът е театър, без вниманието и емоциите на околните тези дами се чувстват крайно некомфортно. Имат нужда от публика, за да се чувстват добре. При финансови операции рядко премерват съотношението печалба/риск, но обикновено авантюрите им приключват успешно.

Ако сте познали собствения си характер в това описание, съветваме ви да не бързате толкова и да си почивате по-често, за да не претоварвате нервната си система.

4. Продълговата ръка, дълги пръсти

Представителките на тази група често биват измъчвани от съмнения и противоречия. Те са много внимателни и чувствителни и лесно се поддават на чуждо влияние. Сред тези дами има много творчески личности, способни да усетят във всяка една емоция цяла палитра цветове и нюанси. За съжаление не са устойчиви на стрес и не умеят да работят под напрежение. Чувстват се неудобно в трескава и напрегната среда и не си падат по тръпката и адреналина.

Имат много силно развита интуиция. Често се случва да знаят предварително кой ще се обади сега или пък от кого е пристигналият току-що SMS, какво решение е най-добре да се вземе в трудна ситуация и т.н. Тези жени могат да се отнесат доста равнодушно към “банален” подарък като диамантен пръстен, но пък да се зарадват много на някакъв нестандартен подарък, който ще им донесе нови впечатления. Интересуват се повече от духовното, отколкото от материалното.

Сред тях има много жени, които предпочитат да възприемат света на първо място с помощта на тактилните си усещания. Не биха пропуснали възможността да погалят плешива котка, избират си много внимателно бельото и дрехите, защото мразят нещо да ги дразни по кожата. Налага им се да се контролират, за да не докосват непрекъснато събеседника. Дори и на делови преговори трудно си представят сбогуването без прегръдка. Творческата им енергия често служи за събуждане на приятни емоции у роднините и близките.

Ако сте познали собствения си характер в това описание, не забравяйте, че новите тактилни усещания ни помагат да забавим остаряването. Търсете разнообразие и не робувайте на навиците.