Меглена Каканашева, известна в светските среди като Мегз, бе осъдена условно на 2 години лишаване от свобода с 4 години изпитателен срок, съобщиха от пловдивската прокуратура. Мегз, която бе обвинена в застрахователна измама и до последно отричаше всичко, се е признала за виновна и е сключила споразумение с прокуратурата. Решението е окончателно.


До присъдата се стигна, след като Каканашева обяви за откраднат джипа си марка "Мерцедес G350". Съдът е установил, че дизайнерката умишлено е склонила приятеля си Румен Рончев и братовчед си Антон Лесов да присвоят лекия автомобила в град Раковски през 2018-та . Стойността на колата е 98586 лева и е собственост на софийска лизингова компания.


След изчезването на джипа Мегз спряла да плаща вноските. Криминалисти обаче откриха части от автомобила в имота на гаджето на дизайнерката. Тогава стана ясно, че Каканашева е излъгала за кражбата и е замесена заедно с Рончев и Лесов в застрахователна измама.
Приятелят на дизайнерката получи условна присъда от 3 години лишаване от свобода с 5 години изпитателен срок. Рончев е осъден и за други три кражби: два спойлера, друг "Мерцедес", както и 120 бутилки уиски на обща стойност 7409 лв. Братовчедът на Мегз получи 2,5 години условна присъда с 5 години изпитателен срок.


Припомняме ви, че в началото на годината Мегз припадна в съда, докато подкрепяше в залата гаджето си. Тогава срещу бизнесмена бяха повдигнати обвинения за обсебване и за кражба. "Измамен съм от нея. Това е нейна схема, направена преди 3-4 месеца", изстена Рончев.