Автор
Woman.bg

От Ръсел Кроу до Мария Шарапова: Звездите даряват милиони в подкрепа на Австралия!

Седмицата започва с тревожни новини и цялото човечество е насочило поглед върху Австралия. Сякаш Адът е на Земята и за отрицателно време безпощадните пламъци са обхванали толкова земи и са унищожили милиони представители на животинския свят.

Уникални видове изчезнаха завинаги под огнената стихия и жестокостта на природата. Също така пламъците надвиха и пожарникарите, а много от тях намериха смъртта си, изпълнявайки професионалния си дълг. Огромна трагедия, последиците от които са непоправими...

През последните дни безброй известни личности изразиха съпричастността си, а много от тях дариха огромни суми за възстановяването на щетите. Нека видим кои звезди се включиха в благотворителността:

Австралийската комедиантка Селест Барбър е дарила 27 млн. долара в името на каузата.

View post on Instagram
 


Селена Гомес бе една от първите звезди, които публикуваха съобщение в социалните мрежи, с което изказват съжаление и прискърбие за случилото се. Певицата също дари щедра сума и отправя призив, колкото се може повече хора да се включат.

Никол Кидман, съпругът ѝ Кийт Ърбан, Кайли Миноуг и Пинк взеха участие в кампанията с по 500 хил. долара.

View post on Instagram
 


Актьорът Ръсел Кроу от своя страна използва благодарствената си реч на наградите „Златен глобус“, за да насочи вниманието на света към ужасяващите пожари и да отбележи, че те са следствие от климатичните промени. Всъщност, той не присъства на церемонията, а речта му бе прочетена от водещата Дженифър Анистън.

Звездната Марго Роби сподели видео в Инстаграм, с което разказва за мъката си от случилото се и колко красива страна е Австралия.

Други звезди, които се присъединиха към кампанията с даряването на средства, бяха Ким Кардашиян, Елън Дедженерис, Крис Браун и Ребъл Уилсън.

Красивата тенисистка Мария Шарапова дари 25 хил. долара, а със същата сума участва и Новак Джокович.

Леонардо ди Каприо, който от години е известен и като ревностен природозащитник, се присъедини към даренията и отбеляза ужасяващата трагедия със снимка на кенгуру, което е на метри от огнения ад.

View post on Instagram
 


И 17-годишната екоактивистка Грета Тунберг не остана безучастна. Тя използва силата на словото, за да призове политиците да вземат важни решителни действия за потушаването на пламъците.

Кралица Елизабет II и внуците ѝ Уилям и Хари се присъединиха, като изразиха прискърбие за станалото и отправиха благодарности към пожарникарите, които са рискували собствените си животи, потушавайки пожара.

View post on Instagram