Холивудската звезда Питър Фонда, син на Хенри Фонда и брат на Джейн Фонда, почина на 79-годишна възраст. "С дълбока тъга споделяме новината, че Питър Фонда почина," съобщиха близките му. Фонда починал тихо в петък сутринта в дома си в Лос Анджелис, заобиколен от семейството си.


Официалната причина за смъртта е дихателна недостатъчност, вследствие на рак на белия дроб. "В един от най-тъжните моменти в живота ни не сме в състояние да намерим подходящите думи, за да опишем болката в нашите сърца.


Докато скърбим, ви молим да зачитате личното ни пространство. И докато скърбим за загубата на този очарователен и мил човек, желаем също всички да възхваляват неговия дух и любов към живота,“ се казва в официалното изявление на семейството.


Актьорът е роден в Ню Йорк на 23 февруари 1940 г. в семейството на Хенри Фонда и Франсис Форд Сиймор, дама от хайлайфа на Ню Йорк. Брат е на актрисата Джейн Фонда. Звездата му изгрява с филма от 1969 г. "Волният ездач", в който участва заедно с Денис Хопър и Джак Никълсън.