Автор
Woman.bg

Откриха нов хипермаркет „Технополис” в столицата

Двама министри откриха новия хипермаркет „Технополис" - Надежда в столицата, съобщи Агенция „Фокус". Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев подчертаха колко е важно в условия на криза създаването на нови работни места. Цветанов посочи, че когато заедно с бившия кмет и настоящ премиер Бойко Борисов са направили първа копка на обекта преди осем месеца, на мястото е имало само поляна. "Не вярвахме, че за осем месеца ще има тази придобивка за столицата, а и това в тежка икономическа криза да се правят подобни сериозни обекти, които да дават възможност софиянци да се чувстват по-добре, посещавайки веригата „Технополис", да купуват това, от което имат необходимост, но също така са създадени нови работни места", каза Цветан Цветанов. Вицепремиерът пожела успех на екипа. Той каза, че се е запознал с председателя на Съвета на директорите на „Технополис" Тодор Белчев преди 7-8 години във връзка с инициативата за подпомагане на деца на загинали полицаи и че хуманното дело ще бъде продължено. От своя страна министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев каза, че е впечатляващо не само че се открива 22-ри магазин от веригата, но и че това става в условия на криза.
"Именно в условия на криза се раждат, успяват и се развиват истинските предприемачи", посочи министърът. Той пожела на Министерството на регионалното развитие и благоустройството повече такива инвеститори.
Плевнелиев е открил първия и втория магазин от веригата. "На 1 декември 2001 година, когато открихме първия Технополис, просто блокирахме Околовръстното шосе", каза той. На откриването присъстваха още изпълняващият длъжността кмет на София Минко Герджиков, Божидар Колев, президент на „Технополис", Тодор Белчев, председател на Съвета на директорите на „Технополис" , Карлос Лий, управляващ директор на LG за България.