Автор
Веселина Петрова

Отмениха първия чартър за Бургас заради многото заразени в БГ - адиос, летен сезон, довиждане, Съни бийч!

Докато ние тук се чудим дали снимките от спалнята на премиера са истински, кой и защо ги е направил, дали жълтите фигурки са злато или детски кубчета, а пачките с евро не са част от детско монополи, пълвият чартър за родното Черноморие бе отменен.

Защо? Заради големият брой заразени с Ковид-19. Те ти булка Спасовден.

И сега, г-жо министър Ангелкова, какво ще правим? Как ще запълним празните хотелски кутийки, които обещават чудна почивка сред златните ни пясъци и синьото ни Черно море?


Отмененият полет трябваше да докара туристи от Рига, които да бъдат настанени в хотели от Бургас до Златни пясъци...


Да, ама не. Хората се грижат за своите граждани. И явно България не им се струва сигурна.

На фона на огромните опашки с българи, които чакат да напуснат милата ни татковина по посока Гърция, тази новина звучи меко казано тъпо. Защото ние не само унищожаваме природата си, а оттам и туризма, но и постоянно се удряме в гърдите, колко добре сме се справили, а в същото време другите държави въобще не ни вярват. И отмененият полет е точно това – червен картон за всичко, което се случва у нас. А дали в нечия глава ще светне червена лампичка, че е време нещо да се промени? Едва ли.


Следващите чартърни полети с организирани групи туристи са от Германия и Холандия и ще пристигнат на летището в Бургас на 26 юни. Ще ги има ли? Дори и да се осъществят, трябва да знаете г-да управляващи, че една птичка пролет не прави. И че вашите подпорни стени, ужасната инфраструктура, липсата на адекватно обслужване и желанието с един ден да нахраним година водят до това. Тотален срив.

И, да, време е за промяна. Тотална. Сега. За да остане природа у нас. За да остане туризъм. За да я има България. И в нея да живеят българи.