Пазете се, престъпници: в Сан Франциско разрешиха използването на роботи убийци

02 декември 2022 | 14:35
1047
2
Unsplash, Pexels
2

Сан Франциско смята да разреши на своите полицаи използването на роботи убийци, предаде Франс прес.

Градската управа е приела документ, предвиждащ полицията да използва роботи, способни да убиват, в изключителни случаи – например, при терористични атаки или масови убийства, каквито често се случват в САЩ.

Окончателното решение на градските власти се очаква на 6 декември, но случаят вече предизвика оживена дискусия. Противниците на предложението се страхуват, че ако бъде прието, може би предстои ръст на полицейското насилие и бъдеще, каквото се описва във филмите за любимият ни Терминатор. "Използването на роботи в потенциално смъртно опасни ситуации е решение за крайни случаи", уверява шефът на полицията в Сан Франциско.

"Живеем във време, в което масовото насилие зачестява. Нуждаем се от тази опция, за да спасяваме живота на хора, ако подобни трагедии се случат в града ни", изтъкна той.


Според комюникето единствено високопоставени полицаи ще могат да дават заповеди за използване на робот убиец.

Полицията на Сан Франциско вече притежава различни роботи, които управлява дистанционно и ги използва "при сигнали за бомба, опасни материали и при други инциденти, когато полицаите трябва да се държат на разстояние".Нововъведението ще даде възможност да се използват роботи за поставяне на експлозивен заряд, "способен да обезвреди или дезориентира упражняващ насилие въоръжен или опасен заподозрян, който заплашва да отнеме човешки живот", посочи полицията.

Предимството на роботите е, че могат да създават повече разстояние между силите на реда и дадена заплаха – точно за да няма нужда нейният източник да използва смъртоносна сила.

Според него решението на Сан Франциско, чийто пример може да бъде последван и от други градове, говори за "милитаризация на американската полиция".


Коментари

2 Брутално грозен мангал
  03 декември 2022 | 09:16 отговор
 

ВЕСЕЛА ГЕОРГИЕВА ,, че му правиш ли клитурен минет на убавата надка. Или си много гнуслива ?

 
 
Брутално грозен мангал
03 декември 2022 | 09:17

!!! надежда дойчева: 15 години затвор са крайно недостатъчни !!! СНИМКА . Кво видиш на снимката, а тя ми отговори точно така, че МАНГАЛКА СЪС ЗЛО ИЗРАЖЕНИЕ.

 
Брутално грозен мангал
03 декември 2022 | 09:19

Весела Георгиева , че оти убавата надка е по грозна жена от теб. Независимо от факта, че убавата надка е от цигански произход ?

1
  02 декември 2022 | 22:22 отговор
 

АБСТРАХИРАЙТЕ СЕ ОТ ТОВА И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАМЕ ЗАЕДНО С ФЕНТЪЗИ ИГРИТЕ, А И ДА СПЕЧЕЛЕТЕ НАГРАДИ И РЕАЛНИ ПАРИ КАТО СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ САМО ОНЛАЙН ПРОСТП МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЕТО И ГО ВЪВЕДЕТЕ В ГУГЪЛ ТЪРСАЧКАТА БЕЗ ТЯХ! F A N T A S Y D N L . F R E E . B G

 

Добави Коментар

Най-четени