Автор
Woman.bg

Печатат вестник от тоалетна хартия заради коронавируса

Австралийците определено знаят как да отговорят на натрапчивата истерия около новия коронавирус, хвърлил в паника целия свят.

Благодарение на находчивата мисъл на екипа на хумористичния вестник „NT News“, хората които си го купят, ще имат възможност, след като го прочетат, да го използват за... тоалетна хартия.


Повод за специалното издание, включващо 8 страници от тоалетна хартия, е презапасяването с продукти от първа необходимост, в това число и с тоалетна хартия, заради все по-назряващото безпокойствие сред населението, че тя вече е на изчерпване.


Главният редактор на вестника – Мат Уилямс, споделя пред Guardian Australia, че изданието се разграбва като топъл хляб и че определено е предизвикало масов интерес сред австралийците.

„Ние сме вестник, който разбира и се съобразява с желанията и нуждите на своите читатели“, казва с чувство за хумор той.

„Сънародниците ни имат голяма нужда от тоалетна хартия в момента, така че трябваше да се погрижим за тях и да им доставим необходимото навреме“, закачливо добавя още Уилямс.


В същото време, в резултат на нарастващата паника сред австралийското население, все по-голяма сила в социалните мрежи набират кампании с названия от типа на „Извънредно положение с тоалетната хартия“ и „Хартиен апокалипсис“.


Към момента Австралия е регистрирала 100 случая на коронавирус и три жертви на болестта.

Четете още: Петър Дънов предсказал коронавируса и магичната съставка, която ще го унищожи