Перущица се гневи на Рут Колева, певицата се извинява за скандалната фотосесия

07 ноември 2022 | 13:33
3209
2
Инстаграм
2

Недоволство заля Перущица след фотосесия на певицата Рут Колева. Снимките са направени върху паметник, построен в чест на загиналите в Априлското въстание, Деветосептемврийския преврат и на антифашистката борба, съобщава bTV. Жители на града са възмутени от снимките и според тях певицата е посегнала на паметта на хилядите перущенци, загинали за свободата на България.

Снимките на Рут, качена върху мраморен саркофаг, в който са телата на загиналите в Априлското въстание, предизвика стотици коментари в социалните мрежи. Костницата е част от мемориалния комплекс в Перущица, наречен "Паметник на трите поколения". Вълна от недоволство заля певицата и тя бе принудена да изтрие фотосесията от социалните си мрежи.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ruth Koleva (@ruthkoleva)

Оказва, че община Перущица е сигнализирала и прокуратурата. Кметът на града заяви, че това поведение е обидно за потомците на загиналите.

Рут се извини за направената фотосесия с пост във Фейсбук. По думите й, тя и екипът не са имали намерение да поругаят паметта на българските герои.

"По повод снимките от фотосесията на списание ELLE България, заснета на Паметника на трите поколения край град Перущица, бих искала да дам следния личен коментар. Нито аз, нито екипът, организирал, продуцирал и осъществил тези снимки, сме имали намерение да накърним паметта на българските герои, загинали в Априлското въстание или в друг възродителен процес или събитие, част от националната ни история и самосъзнание. Като пра-правнучка на опълченец на Шипка (Кирил Балкански) винаги съм отдавала почит и уважение на националните ни герои и поднасям личните си извинения на хората, които виждат в тези снимки някакво оскверняване на българската история и памет", написа певицата Рут Колева във Facebook.

Тя сподели, че не е знаела какъв е паметникът, защото никъде нямало информация за него, той е в шокиращо състояние и никой нямало да забележи, ако не били направени въпросните снимки.

Певицата казва също така, че има намерение да помогне за подобряването на състоянието на паметника като направи дарение на Община Перущица.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ruth Koleva (@ruthkoleva)

Кметът коментира, че достъпът до паметника е свободен и всеки може да се снима, но не по този грозен начин. Става ясно също, че певицата не е искала разрешение от кметството, за да направи фотосесията на паметника.“Този паметник на връх "Власевица" е построен на мястото на първия защитен въстанически пост по време на Априлското въстание. Той е построен през 1976 г. по случай 100-годишнината от Априлското въстание", каза Невена Чавдарова от Историческия музей в Перущица.

А според мен е добре, когато си решил да позираш по боди върху саркофаг да се поинтересуваш какъв е той... Едва ли се е появил от нищото и няма история. Може и да е порутен, може да е изоставен, но той е бил или е символ на нечия скръб, памет, опит за незабрава. Едва ли е много трудно да се попита в общината какъв е този паметник и дали би било удачно да се направи фотосесия. Още повече, че става въпрос за официална фотосесия за известно списание.Коментари

2 Бг мен
  10 ноември 2022 | 09:56 отговор
 

Това, което се прави е символ и носи дух и намерения с конкретна цел, дори ако е направено неволно и без умисъл.Водено е от нечист дух и символизира гавра над трасиц.ценности и загиналите, тържество на развратния погазващ законите дух, символизира содомски разврат и подигравка над човешките ценности. Това е дяволско дело, на човек воден от дявола.

 
1 Тъпа,
  08 ноември 2022 | 09:00 отговор
 

грозна и бездарна.

 

Добави Коментар

Най-четени