Петя Дикова просълзи майка си Аня Пенчева на предпремиерата на авторския си филм 'Приказки за бъдещето'

24 септември 2020 | 12:54
19035
2
2

На 23 септември (сряда) в 18:30 ч. се състоя предпремиерата на документалния филм „Направи го сега: Приказка за бъдещето" с автор Петя Дикова, който е част от четвъртото издание на кампанията на Движение за национална кауза (ДНК) – „Направи го сега“. На събитието присъстваха партньори и приятели на инициативата, общественици, журналисти и популярни лица, които през годините са подкрепяли каузата.

Сред тях бе и актрисата Аня Пенева - майка на Петя Дикова, която в края на лентата се просълзи.

В продукцията участват и известни лица от българския шоубизес и телевизионен ефир, които тази година са сред посланиците на инициативата - Мария Илиева, Петя Дикова и Юлияна Дончева, които открито и емоционално споделят своите житейски истини за пътя до и след появата на децата им.

Филмът представя гледните точки и професионалните прогнози и съвети на едни от най-добрите специалисти в областта както на акушерството и гинекологията, така и на демографията – доц. Мария Юнакова, проф. Иван Костов и доц. Бърдаров.

Пред камерата застават още Андрей Арнаудов в качеството му на председател на сдружение ДНК и част от семействата, участвали в предишни издания на кампанията.
„Ние от ДНК вярваме, че демографията е голямата тема на бъдещето на България, а раждаемостта е в основата ѝ, заедно с емиграцията. Все повече млади двойки обаче отлагат решението да имат дете, а нерядко, когато пожелаят да създадат нов живот, се оказва, че възрастта е ключов фактор за успеха. Именно поради това филмът фокусира вниманието върху един от най-значимите проблеми за страната ни – ниската раждаемост. Зрителите ще могат да го гледат в ефира на bTV през декември и на събития на ДНК в страната“, сподели по време на събитието Андрей Арнаудов и допълни: „През изминалата 2019 година над 6000 семейства, които очакваха своите деца, се регистрираха в кампанията. За 20 от всички записали се ДНК и партньорите ѝ от детската индустрия осигуриха „Бебешки ДНК пакети” с най-необходимото за отглеждането на децата им през първите 12 месеца – пелени, храни, козметика, аксесоари, дрешки, количка, играчки и медицинска грижа.“

И тази година отново 20 семейства ще имат възможността да облекчат значително бюджета си, като се регистрират на сайта на кампанията: www.napravigo.bg до 31 декември 2020 г.

Инициативата е насочена към образованите и икономически активни млади българи, които рядко получават подкрепа по отношение на отглеждането на своите деца.

Генерален партньор на „Направи го сега“ през 2020 г. е Медицински комплекс „Д-р Щерев“.

Коментари

2 Елена.
  27 септември 2020 | 20:14 отговор
 

Браво на тези млади хора

 
1
  27 септември 2020 | 13:18 отговор
 

Много интересен избор на посланници на кауза с име "Направи го сега". Ю. Дончева, М. Илиева, самата П. Дикова. И Андрей също, те всичките бая са почакали преди да станат родители, а седнали да дават акъл на другите кога, какво да правят.

 
 
Nadelina
27 септември 2020 | 16:10

По-добре да родиш дете на зряла въраст,отколкото да си млад и да не осъзнаваш какво правиш!Детето не е просто да го родиш и си направил нещо голямо!

 
28 септември 2020 | 21:55

Така, на мен кампанията ми е глупава, нямам проблем с това някой да роди във зряла възраст.

Добави Коментар

Най-четени