Пинк разказа за ужасите, които е преживяла след заразата си с коронавируса

Както по-рано ви съобщихме, американската поп звезда Пинк бе заразена с Ковид-19. Болестта не подмина и нейния 3-годишен син Джеймисън. Пред водещата Елън Дедженерис, която заради изолацията провежда интервюта по видеовръзка от дома си, Пинк разказа за тежките моменти, с които се е сблъскала, по време на болестта, пише "Дойче веле".

"Това беше най-страшното нещо в живота ми", признава тя в емоционалното интервю. "Симптомите, които имахме, бяха най-различни. Всеки ден се появяваше нещо ново", разкрива певицата.



40-годишната изпълнителка и момченцето ѝ са се заразили с коронавирус в средата на март. Симптомите от инфекцията се проявили първо при детето, а два дни по-късно - и при нея.

Пред водещата Пинк споделя, че вече е по-спокойна, тъй като от два дни Джеймисън вече няма температура. Синът ѝ е вдигнал температура на 14 март. В дните след това се появили и болки в корема, разстройство, главоболие, болки в гърдите.

"Всеки ден изникваше нещо ново, а температурата ставаше все по-висока."

Обезпокоена от състоянието на сина си, Пинк се обадила на детския лекар, но той ги посъветвал да останат вкъщи.

"На 16 март и аз се почувствах изключително отпаднала", казва тя и допълва, че другите симптоми се появявали един след друг в дните след това. "Като дете имах тежка астма. Многократно съм била в болница заради това. Но от дълги години не ми се беше случвало. Някъде около 20 март една сутрин просто не можех да си поема въздух. Събудих се и не можех да дишам", казва тя и обяснява, че от години не била ползвала спрей за астма и инхалатор, но в края на март не можела да функционира без тях. "Беше ужасно."



Тогава Пинк била подложена на тест за диагностициране на Ковид-19 и той се оказал положителен.

"Казваха, че децата не са застрашени. Но ето, вижте, моят син е само на три години. Не само хората над 65 години могат да се заразят. Аз съм на 40", допълва изпълнителката и уточнява, че е още твърде рано да се правят заключения.


"Има толкова много хора, които не са могли да бъдат тествани. Мои приятели споделиха, че са прекарали подобно нещо през февруари", разказва още Пинк. Тя е убедена, че трябва да се провеждат много повече тестове.

В емоционалното видеоинтервю тя казва, че сега всеки един може да бъде герой, "просто като си остане вкъщи, като си мие ръцете, като пазарува за възрастните си съседи". Изпълнителката пояснява още, че съпругът ѝ и 8-годишната им дъщеря не са проявили никакви симптоми.

Междувременно Пинк и тригодишният ѝ син се чувстват добре. Преди броени дни са им направени нови тестове, които са били отрицателни. След боледуването Пинк обяви, че ще дари общо 1 милион долара на две болници в САЩ. В едната, която се намира във Филаделфия, в продължение на 18 години е работила майка ѝ, която е била медицинска сестра.

Съединените щати се оказаха второто най-голямо огнище на коронавируса след Ухан и страната с най-висок брой заразени с Ковид-19 в света. Според данните на университета Джонс Хопкинс, заразените в САЩ са 466 299. А жертвите са над 15 000, но броят непрекъснато нараства. Досега са излекувани близо 27 000 души. Официалните статистики не обхващат всички заразени, тъй като много хора с по-леки сипмтоми не биват подлагани на тестове. Според някои учени пък, около 30% от заразените не проявяват никакви симптоми.

Четете още: Пинк с коронавирус