Плажът е на всички, ама тоя си е на Доган! Айде да си имаме уважението!

Охранители бутат и блъскат в морето бившият правосъден министър Христо Иванов, показа във видео Gospodari.com.



На видеото се вижда как бившият министър на правосъдието и настоящ лидер на “Демократична България” е блъскан от охрана на резиденция “Росенец”, известна още като “летните Сараи” край Бургас.

При опит да слязат на брега с документ от областния управител на Бургас, удостоверяващ, че тази част от брега по закон е публична държавна собственост, политикът, заедно с други членове на “Демократична България” е посрещнат от охраната. Яките момчета, които не се легитимират повтарят само, че това е частна собственост и молят Иванов да напусне. Накрая го изблъскват в лодката.


Дори заплашват, че ще я спукат и хората, намиращи се в нея “Ще си останат там”!

Човек на woman.bg лично се убеди в това, че до въпросната частна собственост в парк Росенец не може да влезе всеки простосмъртен. Отговорът на охраната преди месец бе: "Ако нямате покана, не можете да преминете".

Видеото на 'господарите' пък показва за пореден път, че има хора, които са над закона и те могат да правят каквото си решат с държавната собственост, какъвто е брегът...

Истина е и друго - че по принцип плажовете са за всички, ма тоя специално си е повече за Доган. Ние не казваме, че сараите са незаконни. Питаме просто,п ако те са законни и ако плажът наистина законно е частен, защо за Бога още не сме емигрирали завинаги от тая територия? Само това се питаме, не обвиняваме!