Малко конче, загубило майка си, намери спасение, нежност и майчина топлина, като се привърза към голямо плюшено мече, съобщават британските медии.

Осиротялото жребче на име Бриз било намерено безпомощно в близост до националния парк "Дартмуур" във Великобритания. Историята се случила през ноември 2013 г., пише "Новинар".

"Когато открихме Бриз, той не можеше да се движи сам и беше премръзнал. Жребчето страдаше от обезводняване и нямаше никакви сили, жизнените му показатели бяха ниски", разказва ветеринар, участвал в спасяването му.

Оказало, се че майката оставила детето си няколко часа след раждането му. Въпреки усилията на издирвачите тя не е била открита.

Предполага се, че кобилата е умряла. Изнемощелият Бриз бил отведен в близката ветеринарна клиника и станал любимец на целия й екип. За него били полагани денонощни грижи през първите седмици, които обаче не давали резултат.

Четете още: Едно селфи с куока, моля

„Всеки от нас разбираше, че той има нужда от майка. След търсенето на много възможности решихме да го запознаем с голям плюшен мечок, висок 1,5 м“, добавя ветеринарят.

Само за няколко дни кончето се привързало към играчката. Той не се отделял нито за миг от големия плюшен мечок. Постоянно се завирал в нея и живвал с всеки изминат час. Всяка нощ Бриз заспивал до плюшената си „майка“, като преди това се гушкал нежно в нея.

"Пред очите ни се случи чудо! Бриз се преобрази, започна да оздравява. Той не се отделяше от плюшеното мече. Играчката изцяло замени семейството му", споделят още щастливите спасители на Бриз. И до днес кончето продължава да е под грижите на ветеринарния екип, който го е открил, а голямата му плюшена "майка" също е неотлъчно до него в конюшнята му.