На 59-годишна възраст почина актьорът Джеймс Майкъл Тайлър, известен по целия свят като Гюнтер от сериала “Приятели”.

Тайлър е починал в дома си в Лос Анджелис, след тригодишна битка с рак на простатата.

View post on Instagram
 

“Светът го познаваше като Гюнтер (седмия приятел), но за неговите приятели Майкъл беше актьор, музикант, деятел за осведомеността по въпросите на рака и любящ съпруг” - се казва в изявление на семейството на актьора.

Тайлър е бил диагностициран с рак на простатата през 2018-а година, но разкри диагнозата си в началото на тази. Той участва в общо 150 епизода на “Приятели”, а в поредицата изигра мениджъра на “Сентрал перк”, кафенето в което приятелите прекарваха голяма част от времето си. Гюнтер бе влюбен в героинята на Дженифър Анистън - Рейчъл, която в началните епизоди работеше като сервитьорка в “Сентрал перк”.

View post on Instagram
 


През месец юни Тайлър разкри в предаването Today повече подробности за състоянието си. “Диагностициран съм с напреднал стадий на рак на простатата, който се разпространи към костите ми. Боря се с тази диагноза вече почти три години … В момента е в четвърти стадий” - сподели тогава той. Актьорът разкри, че ракът е бил открит чрез рутинни кръвни изследвания, по време на които са били регистрирани изключително завишени туморни маркери.

View post on Instagram
 


След година на успешна хормонална терапия, нещата се влошили по време на пандемията. “Пропуснах да отида на преглед, което не беше добро решение. Така ракът реши да мутира и прогресира по време на пандемията.” - разказа той.

През месец май актьорът се появи в специалния епизод, посветен на “Приятели”, който беше излъчен по HBO. Той разкри, че е бил изключително развълнуван, че е поканен да вземе участие в специалното издание, но е решил да се включи по Zoom, а не на живо, за да не накара зрителите да се почувстват зле.