Автор
Woman.bg

Подрик, Ходор и Краля на нощта разказаха за предизвикателствата в „Игра на тронове“

Даниел Портман (Подрик), Крисчън Найрн (Ходор) и Владимир Фурдик (Краля на нощта) от оригиналната продукция на HBO “Игра на тронове“ се срещнаха с фенове по време на първия ден от посещението си в София. Актьорите идват за първи път у нас за Aniventure Comic Con 2018 по съвместна покана на HBO България и агенция Key Events&Communication.

Тримата имат тотално различни образи и споделиха как са се подготвили за тях и какво е било предизвикателно в снимачния процес. За Владимир Фурдик, който е добре познат каскадьор кастинга е бил съвсем лесен – обаждане по телефона с въпрос дали иска да бъде Краля на нощта – „казах, щом е крал, какъвто и да е ме устройва, приемам“. Даниел също минава леко, като се явява на кастинг и взима ролята на Подрик отведнъж. Крисчън Найрн, обаче залага на подготовката и преди да се яви намира бебе, което да носи, за да е максимално автентичен в ролята си на Ходор от първи сезон.

За Владимир и Крисчън основното предизвикателство е роля с минимум и без реплики. И двамата споделят, че трябва да си много прецизен с предаването на емоции и реакции само с тялото си. „Понякога да нямаш реплики е супер – мълчиш си и те снимат, друг път обаче от една дума трябва да извадиш много по-голям контекст и с нея да изнесеш цялата сцена – това е изключително трудно“, казва Найрн.
За Даниел и Владимир едни от най-редизвикателните моменти са свързани със студа и влагата. „Подрик има сцена, в която пада от кон в плитко езеро. Трябваше да стоя във водата известно време докато снимаме, а локацията беше в Северна Ирландия – можете да си представите, колко вледеняващи часове изкарах.“

За Владимир, който не може да бъде изненадан от почти никакви трудности, свързани с каскади, един от най-трудните моменти е бил да върви в права линия – „може да не ви се вярва, но и понякога просто да вървиш пред камера може да е трудно. Веднъж снимахме на кален терен с локви, а за кадъра трябваше да вървя абсолютно в права линия. Краката ми не влизаха в кадър и не виждаше, че има локви, а аз знаех, че ако стъпя в локва ще си изкарам целия ден с мокри крака. Представете си как се върви, така че да изглежда, че горната част на тялото ви се движи направо, а всъщност с краката си се опитваш да заобиколиш дълбоки локви.“

На въпроса дали четат многобройните фенски теории за развитието на сериала и тримата споделиха, че дори избягват да са запознати в детайли с книгите, за да не са предубедени за ролите си. „Много е здравословно да не четеш, защото това помага да изградиш образа по свой начин и да не си предубеден.“ , каза Крисчън.

„Игра на тронове“ е оригинален сериал на HBO с действие в 8 сезона. Всички епизоди от сезони 1-7 са достъпни в онлайн стрийминг платформата HBO GO, а финалният, 8-ми сезон, се очаква през 2019-та година.

HBO България участва като партньор и във второто издание на най-мащабния фестивал за поп и комикс култура у нас Aniventure Comic Con. Миналата година по съвместна покана на HBO България и организаторите на фестивала - Key Events&Communication у нас гостуваха Кийша Касъл-Хюз (Обара Санд) и Том Влашиха (Безликия) от „Игра на тронове“.

16 септември бе втория ден, в който фен актьорите дадоха автографи и се снимаха с фенове в рамките на фестивала Aniventure Comic Con 2018, който се провежда на 15 и 16 септември в Интер Експо Център.

HBO таланти на Aniventure Comic Con 2018

Актьор: Крисчън Найрн
Герой: Ходор
Брой сезони: 7
Статус: мъртъв, сезон 7

Биография:
Крисчън Найрн е северноирландски актьор и музикант. Участвал е в един от епизодите на фентъзи сериала Mythica: The Godslayer през 2016, както и в приключенския The Four Warriors от 2015. Познат е най-вече като добронамерения гигант от „Игра на тронове“, който непрекъснато повтаря „Ходор“. Неговата мисия се разкрива едва в края на финалния епизод с негово участие.

Найрн е и един от най-запомнящите се гости на предаването The Salon по популярния Channel 4, където заради интересната си личност е често канен да обсъжда нашумелия във Великобритания "Игра на тронове".

Факти:
Крисчън, като DJ е работил с американската група „Scissor Sisters“, с шотландския певец Калвин Харис и др.
Преди да приеме ролята на Ходор, Найрин свири на китара в Белфаст с групи като AJ Suzuki и Daddy's Little Princess.
Той участва в сериала Ripper Street и озвучава видеоиграта World of Warcraft: Warlords of Draenor, като пред него стоят и редица филмови проекти.
Висок е точно 2 метра и 10 сантиметра
Най- голямата му зарибявка е играта World of Wordcraft, защото не е пуснал мишката на компютъра си, откакто е излязла. Любимите му класове герои са Мейдж и Шаман. Minecraft е другата игра, която разцъква сериозно.



Актьор: Даниел Портман
Герой: Подрик
Брой сезони: 7
Статус: жив

Биография:
Даниел Портман е роден в Глазгоу, Шотландия преди точно 26 години и 7 месеца. Рожденият му ден е на 13 февруари и за своите 26 години вече има наложен образ в сърцата на феновете като оръженосеца Подрик. Участието в сериала на HBO e сбъдната мечта за него, още повече, че героят му е жив за финалния 8-ми сезон, който се очаква през 2019-та година. Макар ‚само‘ оръженосец, Подрик среща Даниел на снимачната площадка с почти всеки главен герой от сериала, като най-често попада в сцени с Тирион Ланистър.
Това е първото посещение на Данел Портман в България, след като миналата година промени в снимачния му график възпрепятстваха идването му за първото издание на Aniventure Comic Con. Сега той ще се реваншира на българските си фенове.

Факти:
Започва актьорската си кариера на 16 с роля във фантастичния хорър от 2010 Outcast. Баща му също е актьор и дори двамата делят някои общи сцени в „Игра на тронове“ , но Даниел твърди, че всеки от тях върви по своя собствен път в актьорството.
В образа на оръженосеца Подрик той влиза във втория сезон на „Игра на тронове“ и е част от поредицата на HBO от 2012-та година.
Филмографията му включва участие в шотландската телевизионна поредица Ривър сити. В игралния филм за облачни ИТ технологии от тази година In the cloud, където си партнира с Гейбриъл Бърн и The Journey (2016) с Тимъти Спал и Джон Хърт.
Най-неприятният му въпрос, свързан с „Игра на тронове“ е какво е направил в стаята с момичетата за платена любов. Определено, който го пита това, ще си навлече гнева му.



Актьор: Владимир Фурдик
Герой: Краля на нощта
Брой сезони: 7
Статус: жив

Биография:

Владимир Фурдик е роден в Словакия на 1 юли 1970 г. Висок е 1.82.
Владимир Фурдик е един от най-търсените каскадьори в Холивуд. Участвал е в огромни продукции, като The Huntsman: Winter's War (2016), Exodus: Gods and Kings (2014), Thor: The Dark World (2013), Skyfall (2012) и много други.

За феновете на „Игра на тронове“ Владимир Фурдик е познат в ролята си на Краля на нощта. Той се въплъщава в тази роля от 6-ти сезон насам. Лидер на белите бродници и един от най-епичните злодеи в историята на сериалите. Кралят на нощта има набор от специални способности, с които ще завладее и феновете на Aniventure Comic Con по време на специалния HBO панел.

Факти:
Владимир има две първи награди и една номинация в престижните награди на Гилдията на киноактьорите (SAG Awards)
1ва награда за - Actor Outstanding Action Performance by a Stunt Ensemble in a Comedy or Drama Series
Game of Thrones (2011)
1ва награда за - Outstanding Action Performance by a Stunt Ensemble in a Motion Picture
Skyfall (2012)
Номинация - Outstanding Performance by a Stunt Ensemble in a Motion Picture Robin Hood (2010)