Автор
Веселина Петрова

Полицайката, чието име бе свързано с това на Георги Семерджиев, с първи думи след катастрофата

Полицейският служител Симона Радева, за която има данни, че е съдействала на Георги Семерджиев да се укрие след жестоката катастрофа на кръстовището на бул. "Черни връх" и бул. "Арсеналски" в София, при която загинаха две млади жени, проговори за първи път.

"Надявам се в най-скоро време истината да излезне наяве! След което всички да си сърбате попарата от написаното по мой адрес, без дори да сте запознати и да сте видяли нещо с очите си! Както и тези със заплахите към мен за живота и здравето ми, ще си понесете последствията! Никой от вас не е съдия, за да съди, още повече, когато не е видял и не знае какво се е случило! Бъдете живи и здрави всички "злобни човечета" и се събудите малко, абстрахирайки се от статии, които всеки един може да напише и да раздухва! Спете спокойни вие и дано вашата съвест и чиста, когато заплашвате и се заканвате да отнемате нечии живот заради слухове! На мен съвестта ми е чиста!", написа Симона Радева в своя фейсбук профил.



Новината за замесена полицайка беше потвърдена и от вътрешния министър Бойко Рашков.

"Тя е служителка в едно от районните управления в столицата, има отношения със Семерджиев, тепърва ще се изясняват какви.", каза Рашков.

Георги Семерджиев е подслушвал полицаите през радиостанцията на служителката от 1-во РПУ Симона Радева. Когато тя е била в почивка, му е давала станцията, която той я е държал в автомобила, за да знае какво говорят полицаите и къде се намират, пише "Телеграф", цитирайки източници на МВР и НСлС.